Zomernummer Wijkcontact

Komend weekend kunt u het nieuwe nummer van Wijkcontact in uw bus verwachten. Het is een zomers nummer met als belangrijkste onderwerp ‘thuistoerisme’. Omdat velen van u mogelijk niet op vakantie gaan hebben we een ijstijdenwandeling, een speurtocht voor kinderen en – voor fietsers – een klimronde door de wijk gemaakt. Bij de zomer horen ook geslaagde scholieren voor wie we vlaggen.

Daarnaast is er aandacht voor 75 jaar bevrijding en de Joodse wijkgenoten die na de bevrijding niet terugkeerden. Voor hen hebben we een namenmonument gemaakt. Uit zeer recent onderzoek is ook gebleken dat in onze wijk 28 Joodse huizen door de Duitsers onteigend en doorverkocht waren. Veel voormalige eigenaren keerden niet terug uit de vernietigingskampen, maar sommige wel.

Verder staat ons waarschijnlijk weer een droge zomer te wachten, de derde op rij. Hoe voorkomt u dat uw tuin verandert in een woestijn volgens deskundigen uit de wijk?

Ten slotte zijn er artikelen over petit musée Audrey Hepburn, een nest bosuilen in de wijk, een bijzonder beroep, jeugdherinneringen van de zoon van de vroegere melkboer in de wijk en de gebruikelijke columns.

Als u na het weekend geen Wijkcontact ontvangen heeft, neem dan contact op met habovens@gmail.com. U kunt na dinsdag 30 juni ook een nummer ophalen bij Molenplaats Sonsbeek of de Primera.

We wensen u veel leesplezier.
De redactie.