Wil u lokaal opgewekte duurzame elektriciteit? Koop dan aandelen in windpark Koningspleij.

Op 1 april 2020 heeft de Raad van State de laatste hindernis weggenomen voor de bouw van vier windmolens langs de Pleijroute. Dat betekent dat Windpark Koningspleij in 2021 gebouwd kan worden en duurzame lokaal opgewekte elektriciteit kan gaan opwekken, voldoende voor het jaarlijks gebruik van 11.000 huishoudens.

De windturbines krijgen een ashoogte tussen 98 en 120 meter en een tiphoogte (het hoogste puntje dat een wiek bereikt) tussen 148 en 180 meter. De bouw van drie van de vier windturbines wordt gefinancierd door inwoners van Arnhem en omgeving. Zij kunnen daarvoor lid worden van de Energiecoöperatie Rijn-IJssel en windaandelen kopen. Tot nog toe hebben 658 mensen zich voor-ingeschreven voor windaandelen. Ze hebben het recht om 1 tot 8 aandelen te kopen.

Zij leveren daarmee niet alleen een bijdrage aan lokaal opgewekte groene energie die ten goede komt aan de regio, maar verdienen er zelf ook wat mee. De energiecoöperatie verwacht ondanks de coronacrisis vooralsnog een jaarlijks rendement van 6% met een looptijd van 20 jaar.

Voor meer informatie en voorinschrijving op aandelen: www.windparkkoningspleij.nl en www.rijnenijsselenergie.nl