Wijkbewoner Erik Mesie enig overgebleven Arnhemmer in Top-2000

Erik-mesie-foto-site
Erik-mesie-foto-site

Met zijn (mega)hit ‘Stiekem gedanst’ uit 1983 is Erik Mesie de enige Arnhemmer die in 2016 nog in de Top-2000 staat. Mesie was destijds de zanger en frontman van de Nederpop-band ‘Toontje Lager’. De Nederpop (naast Toontje Lager was er Doe Maar) stond toen nog in de kinderschoenen. Andere hits van Toontje Lager waren ‘Zoveel te doen’, ‘Even goeie vrienden’, ‘Net als in de film’ en ‘Erop of eronder’. Poster met de beeltenis van Mesie waren begin jaren ’80 erg populair op meisjeskamers.

Sinds 1999 staat Mesie onafgebroken in de Top 2000. In het jaar 2000 behaalde hij zijn hoogste notering met een 518e plaats. Inmiddels is hij afgezakt naar plaats 1636. Mesie, inmiddels 59 jaar oud, kwam als student aan de HEAO op kamers wonen in de Burgemeesterswijk. Toen de band Toontje Lager in 1985 uit elkaar viel en het geld in de kas verdeeld werd, kocht hij een huis in de Burgemeesterswijk. Daar woont hij nog steeds. Hij verdient de kost als muziekdocent op een middelbare school in Ede en als muziekspecialist bij een bibliotheekorganisatie. Momenteel werkt hij aan een comeback met een mix van oude liedjes en nieuw werk. Met zijn Erik-Mesie-tour, die in september begon en nog duurt tot mei 2017, treedt hij op in het hele land. Een eerdere poging tot een comeback slaagde niet echt door tegenwerking van oud-bandleden. Mesie treedt nu op met een nieuwe band.

Op Youtube staan registraties van ‘Stiekem gedanst’:

Dat was destijds een nieuwigheid. De videoclip werd pas volwassen toen in 1981 in Amerika MTV (Music TeleVision) ontstond en Michael Jackson daarvan in 1983 een apart genre maakte.