Word jij ook een AutoMaatje?

Voor Arnhem is het een nieuwe aanpak waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele ‘buren’ vervoeren binnen de wijken.

Wat is het? Er even uit voor een boodschap of bezoek is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vanaf september 2018 vervoeren vrijwilligers minder mobiele ‘buren’ in Arnhem met hun eigen auto.

Door AutoMaatje kunnen mensen langer mobiel en actief blijven. Dit kan zijn naar de kapper of de huisarts, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin. AutoMaatje brengt je overal naar toe, dus niet alleen het ziekenhuis of een therapeut. Je kunt AutoMaatje ook gewoon voor leuke dingen inschakelen zoals een bezoekje of een boodschap doen.

Hoe werkt het?

Aanmelden voor AutoMaatje is gratis. Voor het gebruik betaal je alleen een kleine onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer per rit aan de vrijwilliger.

Je kunt je aanmelden vanaf 27 augustus via telefoonnummer 026-3846690 of per mail automaatje@swoa.nl. Vanaf 3 september gaan de AutoMaatjes rijden.

Word jij ook een AutoMaatje?

Swoa

Zelf AutoMaatje worden? We zijn nog op zoek naar vrijwilligers. Lijkt het je ook leuk om jouw eigen ‘buren’ te vervoeren? Neem dan contact op met Marjon van Baars via automaatje@swoa.nl .
Vanaf 3 september gaan de AutoMaatjes rijden. Je krijgt een onkostenvergoeding van € 0,30 per kilometer.

Links: