Parels van de Veluwe in beeld

Zwijnen-expositie geeft stof tot nadenken

De expositie ‘Zwijnen in beeld’ is een initiatief van ‘De Zwijnensociëteit’; een organisatie die zich inzet voor het welzijn van het wilde zwijn of everzwijn. Oprichter van deze bijzondere club is Harry Voss. Tijdens de opening van de expositie gaf hij uitleg over de sociëteit en zijn liefde voor het wilde zwijn. 

Deze dieren moeten volgens hem worden ingezet als parels van de Veluwe in plaats van ze af te schieten omdat er teveel van zouden zijn. Omdat het afschot van groot wild de laatste tijd volop in de belangstelling staat, biedt deze expositie en de ideeën van ‘De Zwijnensociëteit’ de bezoeker stof tot nadenken.

Zo begint één van de gedichten die dichter Aad van der Waal op donderdag 4 oktober (Dierendag!) voordroeg tijdens de opening van de expositie ‘Zwijnen in beeld’ in Molenplaats Sonsbeek.De expositie laat in schilderijen van kunstschilder Simon Drost en foto’s van natuurfotograaf Remco Stunnenberg de pracht van dit wroetende oerdier zien. Daar waar de Arnhemse parken ophouden begint de Veluwe. Het wilde zwijn behoort, naast edelhert, ree, moeflon en vos, tot de Big Five van de Veluwe. Gezien de groene verbinding tussen Arnhem en de Veluwe, hoort het wilde zwijn dus min of meer bij de stad. 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Molenplaats
Molenplaats

De expositie is tot 4 januari te zien in Molenplaats Sonsbeek
Zijpendaalseweg 24a6814 CL Arnhem
026-4450660  www.molenplaatssonsbeek.nl