Boekenmarkt uitgesteld

Helaas hebben we moeten besluiten de markt  tot het voorjaar van 2021 uit te stellen. Foto: Jos Zwaan ©2019Zowel de koop van het wijkcentrum als corona dwingen ons tot deze keuze. 
We gaan als werkgroep vol goede moed verder met de voorbereiding. Gelukkig kunnen we iedere maand op maandag bewoners ontvangen met hun boeken. Zodra we meer weten zullen we dit via ons Wijkcontact en de website bekend maken.

Maak je eigen zeep!

Nieuwe activiteit in nieuwe educatieve Waterwerkplaats:

In een kleine vijf jaar zijn er meer dan 45.000 flesjes shampoo gemaakt in de Shampoofabriek. Deze is inmiddels omgebouwd tot Waterwerkplaats, een educatieve ruimte die voor meerdere doeleinden in te zetten is.
Vanwege het grote enthousiasme om zelf iets te maken voor in de badkamer kan er deze herfstvakantie zelf zeep gemaakt worden. Dat is net zo leuk en persoonlijk als shampoo maken, maar is duurzamer wat betreft (onder meer) verpakking. Je gaat lekker aan de slag met afmeten, vijzelen en kneden van de ingrediënten. Je mag zelf de vorm, geur en kleur van je stukje zeep bepalen. Als finishing touch maak je een verpakking van kleurrijke stof (uit stofresten of hergebruikt).

Praktische informatie

Deze activiteit vindt van 10 t/m 25 oktober dagelijks plaats tussen 10.15 uur en 16.00 uur.
Reserveren is bij alle musea verplicht en kan op www.watermuseum.nl!
Indien je reeds een entreebewijs hebt of in het bezit bent van een museumkaart klik je op reserveringsticket of reserveringticket i.c.m. museumkaart.
Ook bij ons geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen.

Een kaartje voor zeep maken kost € 1,50 en koop je bij de balie van het museum.

1 oktober | Muzikale lezing door Jacques Hendriks, voormalig muziekdocent.

Debussy en Ravel

In een met pianomuziek omlijste lezing onderhoudt Jacques Hendriks u over twee ‘musiciens français’.
Rond 1900 komt er een einde aan de Duitse hegemonie die het muziekleven zo lang heeft gedomineerd. Twee Franse componisten, Claude Debussy en Maurice Ravel, voeren vanaf nu de boventoon. Lees “1 oktober | Muzikale lezing door Jacques Hendriks, voormalig muziekdocent.” verder

Zomernummer Wijkcontact

Komend weekend kunt u het nieuwe nummer van Wijkcontact in uw bus verwachten. Het is een zomers nummer met als belangrijkste onderwerp ‘thuistoerisme’. Omdat velen van u mogelijk niet op vakantie gaan hebben we een ijstijdenwandeling, een speurtocht voor kinderen en – voor fietsers – een klimronde door de wijk gemaakt. Bij de zomer horen ook geslaagde scholieren voor wie we vlaggen. Lees “Zomernummer Wijkcontact” verder

Schafttijd voor de glasvezelkabelleggers die sneller internet naar onze wijk komen brengen.

Dat er eindelijk glasvezel komt is belangrijk voor onze wijk. Iedereen heeft snel internet thuis downstream. Echter upstream is dat erg traag. Dat komt omdat de kabel dat niet aan kan. Het netwerk is ingericht op hoge snelheden downstream. Maar als je aan het videobellen bent, dan ben je aan het upstreamen. Als je een document wil uploaden naar je werkgever (of opslaan bij de werkgever) ben je aan het uploaden (upstream). Het snelste en duurste internet van Ziggo heeft downstream 500 mbit. Up is dat maar 40. Meer kan niet. Bij glasvezel is up en down hetzelfde tot zelfs een gigabit. We gaan steeds meer uploaden. Denk maar aan je domotica, webcams, thuiswerken enz enz.

Lees “Schafttijd voor de glasvezelkabelleggers die sneller internet naar onze wijk komen brengen.” verder

Gratis grofvuil laten ophalen vanaf 20 april

We brengen nu noodgedwongen meer tijd thuis door. Veel Arnhemmers ruimen hun huis of schuurtje op en dit zorg voor meer grofvuil. Dit afval is groot en zwaar en past niet in de ondergrondse container en dit mag er ook niet naast gezet worden. We gaan als extra service tijdelijk grofvuilroutes rijden. U kunt vanaf maandag 20 april tot en met 1 juli 2020 3x GRATIS uw grofvuil aan huis op laten halen. Lees “Gratis grofvuil laten ophalen vanaf 20 april” verder

Tijdelijke aangepaste inzameling oud papier en karton (minicontainers papier)

In verband met de Coronamaatregelen kunnen we oud papier en karton op dit moment niet ophalen met hulp van vrijwilligers van verenigingen. Er komt vanaf dinsdag 14 april tijdelijk een aangepaste route voor inzameling van oud papier en karton met minicontainers aan huis.
 
Let op: uw minicontainer papier moet nu op de ophaaldag voor 7.30 uur aan straat worden gezet. De route voor de komende weken kunt u vinden op www.arnhem.nl/afval
 
Woensdag 6 mei
Heijenoord, Lombok, Burgemeesterswijk, Transvaal
Vrijdag 8 mei
Schaarsbergen, Hoogkamp, Gulden bodem, Sterrenberg