Enquête bewonersperceptie betreft klimaat in Arnhem

Het is ook mogelijk om de enquête in te vullen door het scannen van deze QR-code

Mijn naam is Jasper van Kints en ik volg de master Climate Studies aan de Wageningen University & Research.
Voor mijn afstudeeronderzoek voer ik een onderzoek uit naar hoe bewoners uit Arnhem de impact van hittegolven op het stedelijk watersysteem van Arnhem waarnemen (bijv. het effect van hittegolven op drinkwater en water in de natuur in de stad).

Voor mijn onderzoek heb ik een enquête gemaakt om informatie te verzamelen over de perceptie van bewoners uit Arnhem.
Ik zou het heel erg waarderen als u deze enquête zou willen invullen.

Door het invullen van de enquête kunt u kans maken op het winnen van een leuke prijs. 

Naar de enquête

Vrijwilligerscentrale Arnhem bestaat 50 jaar!

Verbinden – Versterken – Verrijken

De Vrijwilligerscentrale Arnhem bestaat op 1 december a.s. vijftig jaar en daarmee zijn wij één van deoudste organisaties op het gebied van vrijwillige inzet. Al vijftig jaar verbindt, versterkt en verrijkt de vrijwilligerscentrale vrijwilligers en organisaties. Dit bijzondere moment wordt in de jubileumweek vanaf donderdag 1 december gevierd samen met vrijwilligers, vrijwilligersorganisatie en Arnhemmers. De week wordt afgerond op donderdag 7 december, op de Dag van de Vrijwilliger.

Lees verder “Vrijwilligerscentrale Arnhem bestaat 50 jaar!”

Energie voor iedereen

De Stichting Energiebank regio Arnhem heeft tot doel om energie als eerste levensbehoefte betaalbaar houden voor iedereen. In de regio Arnhem zijn ongeveer 10.000 huishoudens die te weinig geld hebben om de energierekening te betalen en de Energiebank helpt deze huishoudens om op energie te besparen door het inzetten van coaches en het verstrekken van gratis energiebesparende producten.

Lees verder “Energie voor iedereen”

16 december, wijkdiner

Vrijdag 16 december gaan we de tafels feestelijk dekken in de van Gogh zaal voor het kerstwijkdiner.

Vanaf 17.30 uur bent u welkom voor een aperitief. Om 18.00 uur gaan we aan tafel voor  een 4 gangen diner. We nodigen u uit om een bijdrage te leveren in de vorm van muziek, een (kerst) verhaal of gedicht. De kosten zijn 15 euro inclusief een drankje vooraf en aan tafel een glaasje wijn. We sluiten rond 20.30 uur af met koffie/thee en iets lekkers.

We ontvangen jullie aanmelding graag zo snel mogelijk via wijkdiner@wijkcentrumbakermat.nl. Opgave kan tot uiterlijk 14 december.

Wintergroet de Kokkies 

Lidy Boessenkool 
Wieke Lameris 
Karin Dekker 
Marjon Nahuijsen 

20 december, Repairplek in De Bakermat!

Gunt u uw spullen een langer leven? Kom ook naar de Repairplek – repareren met de buren. In principe komen we elke maand komen we bij elkaar in wijkcentrum De Bakermat, om onze en uw kapotte spullen te herstellen. We helpen elkaar bij het repareren van b.v. huishoudelijke apparatuur, zoals stofzuiger, broodrooster en koffiezetter, maar ook audio/video apparatuur, speelgoed en (tuin)gereedschap. Afhankelijk van de aanwezige reparateurs kunnen we ook klokken, fietsen en kleding aan.

U bent weer van harte welkom met uw kapotte spullen of defecte apparaten. Gezelligheid en handigheid gaan goed samen en de koffie/thee staan klaar.
U komt gewoon naar De Bakermat met uw kapotte spullen en defecte apparaten, en we kijken ter plekke wat we kunnen doen. We kunnen in ieder geval uitzoeken wat er aan de hand is, soms/vaak kunnen we het defect ook (meteen) repareren. Her repareren is gratis, voor een kleine bijdrage – met name bij succesvolle reparatie 😉 – is een fooienpot aanwezig. Als er onderdelen en materialen nodig zijn, zult u deze in de regel zelf moeten bestellen en betalen. 

Ook voor boeken, tassen, jurken en jassen kunt u terecht op het repaircafé: Rietje zit klaar met haar naaimachine om uw kleding in orde te maken voor de winter. 

Meldt u even aan (hoeft niet mag wel; handig als u iets speciaals heeft).

Tijd: 10.30 – 12.30 uur
Contact: Email: Sebastiaan

Help Voedselbank Arnhem helpen!

De laatste maanden weten steeds meer nieuwe klanten Voedselbank Arnhem te vinden. Zij komen allemaal in aanmerking voor een voedselpakket. Maar helaas wordt het voor ons steeds moeilijker om deze pakketten goed te vullen. Daarom hebben we hulp nodig. U kunt ons helpen als vrijwilliger, als donateur en/of u kunt meedoen aan diverse inzamelingsacties

Lees verder “Help Voedselbank Arnhem helpen!”

Introdans, Oostpool, Phion en Musis & Stadstheater zoeken spelers voor grootschalige nieuwe jongeren voorstelling Paradiso!

Oostpool, Introdans en Phion storten zich in 2023 op het optimistische en wonderlijke Paradiso!, een gedicht uit De Goddelijke Komedie van Dante.

Samen met een grote groep jongeren brengen ze in een magische mix van dans, theater en muziek deze klassieker naar het theater op 5, 6 en 7 mei 2023.

Jongeren tussen 15 en 26 jaar kunnen zich aanmelden bij de gezelschappen. De audities vinden plaats in december en januari.

Lees verder “Introdans, Oostpool, Phion en Musis & Stadstheater zoeken spelers voor grootschalige nieuwe jongeren voorstelling Paradiso!”