Crowdfunding kikker Watermuseum

U heeft ongetwijfeld vernomen uit dat de iconische bronzen kikker, die al achttien jaar bij de waterspeelplaats in park Sonsbeek prijkt, onlangs werd gestolen. We gaan er vanuit dat Alfredo is meegenomen vanwege zijn bronzen verschijning; de kans lijkt dan ook klein dat we hem nog terugzien. Maar uit het grote aantal reacties blijkt duidelijk dat Alfredo wordt gemist. We zijn dan ook vastbesloten om de kikkerkoning in een bepaalde vorm terug te laten keren bij de waterspeelplaats. Maar hiervoor hebben we uw hulp nodig, als Arnhemmers en bewoners van de wijken rondom het park.

Lees “Crowdfunding kikker Watermuseum” verder

Geslaagd?

Zoals elk jaar willen we in het zomernummer van de wijkkrant aandacht besteden aan leerlingen in onze wijk die geslaagd zijn voor hun examen. Ben jij geslaagd of ken je iemand die geslaagd is, stuur ons dan een mailtje met naam, adres en telefoonnummer.

We hopen ook dit jaar weer veel geslaagden in het zonnetje te zetten!

Redactie Wijkcontact

redactie@bwarnhem.nl

10 juli, Lezing; Monet, van impressionisme naar vormen van abstractie

14.00 – 16.00 uur

Tickets € 5,00

Ticket(s) bestellen

De lezing wordt gegeven door Angeline Bremer-Cox, kunsthistorica, lid werkgroep Beeldende Kunst Bakermat en duurt een uur.

Claude Monet (1840-1926), een kunstenaar die zich vanuit het realisme ontwikkelde tot een vorm van lyrische abstractie, waarbij hij uitging van de natuur.

Zijn schilderij “Impression Soleil Levant” kreeg tijdens de tentoonstelling veel kritiek, als zou het een impressie van mist en roet zijn:  ”We hebben onlangs een tentoonstelling gezien aan de Bld des Capucines bij Nadar. Het was werkelijk schokkend ……….  ze leken de oorlog te hebben verklaard aan de schoonheid.

De impressie van sommige van die landschapsschilders werd mist en roet.”

Vanwege het schilderij “Impression Soleil Levant” kregen deze schilders de bijnaam Impressionisten.

Door de uitvinding van de tube door John Goffe Rand in 1841 kon de verf in tubes meegenomen worden. Daarnaast ontwikkelde zich een nieuwe wereld van vervoer met de trein, van een moderne leefwijze van uitgaan en van het verkennen van de omgeving, bijzonder van Parijs. Dit alles trok jonge kunstenaars aan. Zij wilden het moderne leven ontdekken en van hun eigen tijd zijn.

In de lezing zal allereerst ingegaan worden op de werken van Monet en tijdgenoten.

Deze zal afgesloten worden met de impressies/expressies van de schilderijen van Sophie Bekkering en Sabina Wörner van de tentoonstelling Vier Ogen. Ze schilderden buiten tijdens de pandemie in 2020 en 2021.

Daarna is er een gelegenheid tot het drinken van een drankje. Op deze laatste dag van de tentoonstelling Vier Ogen zijn de kunstenaars Sabina Wörner en Sophie Bekkering ook aanwezig.

Hoezo Forever Young?

Een verslag

De Van Goghzaal was helemaal vol, dinsdagavond 24 mei. Tevreden gezichten bij de commissie ZIN van de Bakermat, die de avond had georganiseerd. Verwachtingsvolle blikken bij de meer dan vijftig bezoekers, in groepjes aan tafels gezeten. Die opstelling was bewust gekozen want op deze tweede bijeenkomst van Praathuis Bakermat was het de bedoeling om niet alleen naar de inleider te luisteren maar ook in gesprek te gaan met elkaar.

Klik hier voor meer en de fotos

22 juli, Wijkdiner

17.30 uur

Kosten: €10,00
Betalen kun je contant (gepast a.u.b.!) of per pin bij de ingang van de zaal.

Het diner vindt plaats in de Van Goghzaal van de Bakermat om 17.30 uur.

Beste mensen,

Tijdens de zomermaanden gaan we door met het wijkdiner, maar dan in afgeslankte vorm: het zogenaamde wijkdiner-light. 

In juni heeft het 1e light-diner plaatsgevonden en dat is goed bevallen, daarom volgt in juli de 2e editie.

De huiskamer van de Bakermat is vrijdag 22 juli vanaf 17.30 uur geopend. Vanaf 18 uur serveren we een Tapas buffet met soep, warme en koude gerechten. En natuurlijk is er een glas wijn of sap en koffie met iets lekkers als afsluiting. We hopen op een Spaans zonnetje zodat liefhebbers lekker op het terras kunnen eten. 

Het wordt vast weer gezellig en we hopen op een grote opkomst met als maximum 30 personen.

Heb je dieetwensen, laat het weten.

Opgave voor 22 juni bij Lidy Boessenkool lboessenkool@upcmail.nl   telefoon: 0031 6 46765996

Hartelijke groet, de voorbereidingsgroep,

Wieke Lameris
Marjon Nahuijsen
Karin Dekker
Linda Hofman
Lidy Boessenkool

Tot 11 juli; expositie Vier Ogen

Sophie Bekkering en Sabina Wörner schilderden en plein air hun impressies van de parken rondom Arnhem gedurende de lockdown van 2020-2021

In de lente van 2020 hadden deze twee kunstenaars uit Arnhem het idee om buiten  te gaan schilderen. Hoewel de lente van 2020 zeer ernstige problemen met zich meebracht, was de natuur aan het opbloeien. De parken Zijpendaal, Sonsbeek en Warnsborn werden hun bron van inspiratie. Zij stelden zich open voor de pracht en de magie van deze natuur. Zij kozen samen voor dezelfde plekken en verwerkten zo hun indrukken, ieder vanuit een eigen standpunt. Tot de herfst 2021 schilderden Sabina en Sophie buiten. Zo ontstond een boeiende serie “plein air” schilderijen.

Meer info en bezoektijden