Open atelierdagen op Arnhems buiten

Zaterdag 26 juni en zondag 27 juni a.s. stellen twintig kunstenaars van ateliergebouw B46 op Arnhems Buiten, in het kader van het Landelijk Atelierweekend, hun ateliers open voor bezichtiging en verkoop van hun kunstwerken. Een unieke kans om een nog onontdekt kunstwerk te bemachtigen. En, je kunt even binnenkijken in de ateliers op het monumentale terrein van Arnhems Buiten (voormalig KEMA terrein).

Lees “Open atelierdagen op Arnhems buiten” verder

Blij met boekenkastje

Wat super fijn dat er weer een boekenkastje is! Onze kleindochter Mae was verdrietig toen het kastje weg was omdat het in de fik was gestoken. Zij stopte er boekjes in en koos er ook wel eens een.

Coby Timmerman.

Inschrijving IGNITE Award voor sociaal ondernemers van start

Sociaal ondernemers uit Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant maken kans op €100.000

NIJMEGEN – Vandaag start de inschrijving voor de zevende editie van de IGNITE Award. IGNITE is een groeiprogramma voor social startups uit Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant die een sociaal of maatschappelijk doel nastreven. Uit alle inzendingen worden acht deelnemers gekozen. Deze acht ondernemers krijgen, middels een intensief trainingstraject én de kans op een investering van 100.000 euro, de mogelijkheid hun onderneming echt op poten te zetten. De inschrijving sluit op 30 juni.

Lees “Inschrijving IGNITE Award voor sociaal ondernemers van start” verder

8 juni | Evenwicht in je afweersysteem

Door: Dr.  Siroon Bekkering van Radboud umc Nijmegen

De lezing van Dr. Siroon Bekkering heeft als onderwerp de verandering van onze afweer door de jaren heen. Onze afweer bouwt een geheugen op en onthoudt welke ziekteverwekkers we al eens hebben gehad, door ziekte of door vaccinaties. Ook komen nieuwe ontdekkingen over ons aangeboren afweersysteem aan bod. Ontdekkingen die kunnen worden ingezet om bijvoorbeeld het immuunsysteem van hele jonge baby’s of juist ouderen sterker te maken.

Lees “8 juni | Evenwicht in je afweersysteem” verder

Arnhemse leerlingen onderzoeken de Jansbeek

Op uitnodiging van het Nederlands Watermuseum onderzochten leerlingen van groep 7 van de Pieter Brueghelschool op vrijdag 28 mei hoe gezond het water in de Jansbeek is. Hun inzet maakte deel uit van het project ‘Alle scholen verzamelen’, waarbij basisschoolleerlingen uit heel Nederland data verzamelen voor een groot onderzoek. Het onderwerp dit jaar was ‘waterkwaliteit’, in samenwerking met stichting Drinkable Rivers.

Lees “Arnhemse leerlingen onderzoeken de Jansbeek” verder

Heel Arnhem wipt!

Het NK Tegelwippen is in volle gang. In het weekend van 22 mei is zo’n 200m2 Vitessegras én zijn een paar honderd planten weggegeven in ruil voor tuintegels. Er zijn tijdens deze actie meer dan 800 tegels gewipt. Ook de komende maanden staan er verschillende acties op de planning om Arnhem naar de overwinning te helpen en klimaatbestendiger te maken.

Lees “Heel Arnhem wipt!” verder

Zomerkamp Bombarie

5 dagen lang plezier!

Ben jij tussen de 8 en 13 jaar en zit/zat je dit schooljaar op de basisschool?
En heb jij zin om 5 dagen lang sportieve, uitdagende en relaxe activiteiten te doen?
Schrijf je dan nu in voor Arnhems nieuwste zomerkamp, Zomerkamp Bombarie!

Onder begeleiding van een groep enthousiaste en professionele vrijwilligers (alle in het bezit van een VOG+ en EHBO of BHV) vertrekken we op maandag 2 augustus per touringcar van voetbalvereniging ESA Arnhem in Rijkerswoerd naar een groepsaccommodatie in Noord-Brabant voor de Bombastische spelen!

5 dagen lang gaan we de meest uiteenlopende, leuke en uitdagende activiteiten organiseren met voldoende ruimte om te relaxen.

Nieuwsgierig? Bezoek dan nu onze website www.zomerkampbombarie.nl, volg ons op insta @zomerkampbombarie of like onze Facebook Zomerkamp bombarie en meld je aan voor een onvergetelijke week!

* financiële ondersteuning vanuit stichting Leergeld is mogelijk, neem hiervoor contact op met stichting Leergeld