Nieuw nummer van Wijkcontact, het laatste van 2020

Vrijdag 11 december verschijnt het nieuwe nummer van Wijkcontact, het vijfde en laatste van dit jaar. Professionele koks uit onze buurt hebben een kerstmenu van drie gangen voor u samengesteld om thuis te maken. Daarnaast een artikel over onze gepensioneerde wijkgenoot Thom Dieben, coördinator voedselverwerving bij de Arnhemse voedselbank, die er mede voor zorgde dat de duizenden gezinnen die op de voedselbank zijn aangewezen ook een fijne kerst tegemoet kunnen zien.

Verder blikken we met wijkbewoners terug op 2020 op zoek naar lichtpuntjes, ondanks corona. Ook op de achterpagina een terugblik op 2020 aan de hand van de spreuken die Michel van Toren van Wijnkoperij Henri Bloem bedacht voor de borden voor zijn winkel.

In het kader van het nog niet afgelopen lustrumjaar kijken we terug op de strijd tegen de verkantorisering welke trend recent is omgeslagen in ontkantorisering. Ook vanwege het lustrumjaar een interview met Klaas en Heleen Gubbels die al bijna vijftig jaar samen in onze wijk wonen. Verder veel wijknieuwtjes, aandacht voor duurzaamheid (nieuwe rondes warmtescans en groene daken, en de elektrische deelauto), Joodse wijkgenoten die de Holocaust overleefden dankzij twee onverschrokken boerinnen, nieuwe appartementen langs de Zijpendaalseweg, columns …

Als u na het weekend van 12/13 december nog geen Wijkcontact ontvangen heeft, kunt dat melden bij bezorgcoördinator Harry Bovens . U kunt ook nummers ophalen bij Primera en De Molenplaats (als die weer open is).
De redactie