Musici en vrijwilligers gezocht voor de Bakermat

Vanaf dit najaar zal er veel muziek klinken in ons nieuwe wijkcentrum aan de Izaak Evertslaan. Onze muziekcommissie is hard aan het werk om voor komend seizoen een gevarieerd programma samen te stellen. Onze insteek is vóór en dóór de wijk. We zijn op zoek naar wijkbewoners die een instrument bespelen of zingen en die in de Bakermat voor het publiek van zich willen laten horen.

Zowel amateurs als professionals zijn welkom.

Het wijkcentrum heeft een grote zaal voor optredens, maar er zijn ook kleinere ruimten beschikbaar. Sinds kort beschikt de grote zaal over een mooie vleugel. Deze zaal is incl. vleugel ook te huur en is uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld kooruitvoeringen.

De ambitie is om een paar keer per seizoen gerenommeerde musici uit te nodigen voor een concert. Gedacht wordt onder meer aan jazzpianist Peter Beets, trompettist Erik Vloeimans, pianist Michiel Borstlap en violiste Noa Wildschut. Wij willen jong muziektalent graag stimuleren en ze in het voorprogramma van de genoemde topmusici opnemen.

Open podium

We willen regelmatig een Open Podium bieden voor startende en gevorderde amateurs uit de wijk en ook de koffieochtenden van het wijkcentrum voorzien van muzikale omlijsting.
Daarnaast willen wij professionele musici uit de wijk en de stad een podium bieden en in ons programma een plek geven. Daarvoor zijn de eerste contacten gelegd met ArtEZ ( de opleiding voor jazz, pop en muziektheater).

Voor de uitvoerende organisatie van de concerten zoeken wij nog enthousiaste gastvrouwen en gastheren voor ontvangst, kaartverkoop en horeca die ons willen helpen.

Kortom plannen genoeg.

Ik zie uit naar een bruisend muziekseizoen 2021-2022 in De Bakermat.
Peter Berns,
voorzitter Muziekcommissie De Bakermat.

Aanmeldingen voor:

Open Podium bij Niek Bakker, niek.bakker@kpnmail.nl
Professionals uit wijk en stad bij Conny Schreuders-Bais, conny.schreuders@gmail.com
Pop/jazz musici uit de wijk/stad bij Margaret Dalman, margaret.dalman@gmail.com
Koren bij Niek Bakker, niek.bakker@kpnmail.nl
Vrijwilligers concertorganisatie
Informatie over zaalhuur