Vier het mee! 40 jaar Wijkvereniging Burgemeesterskwartier

2020, het jaar dat onze wijkvereniging 40 jaar bestaat. Tijd voor een feest dat we graag samen met alle wijkbewoners willen vieren.
De feestelijkheden vinden plaats op dinsdag 12 en zaterdag 16 mei, waarbij we zaterdag 16 mei afsluiten met een groots feest in Stadsvilla Sonsbeek. Lees gauw verder op de volgende pagina’s voor meer details en hoe je een kaartje voor het feest kan bemachtigen.

12 en 16 mei | Themaochtend – ontwikkeling van onze wijk

Op dinsdag 12 mei en zaterdag 16 mei geeft Rudolf Jekel (architect) een lezing over de ontwikkeling van onze wijk sinds het einde van de 19de eeuw en een terugblik op de gebouwde en niet-gebouwde projecten in de laatste 40 jaar.
Na afloop van de lezing kan men deelnemen aan een door gidsen begeleide wandeling door de wijk. Lees “12 en 16 mei | Themaochtend – ontwikkeling van onze wijk” verder

16 mei | Feestplein

Breng zaterdagmiddag een bezoek aan het Feestplein. Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. En ook vertrekken de wandelingen door de wijk vanaf het feestplein. Op deze website en in de nieuwsbrief worden de komende tijd meer details bekend gemaakt over wat er die middag allemaal te doen is.

16 mei van 13.00 tot 17.00 uur
G.A. van Nispenstraat – voor La Cannette

Gezocht: herinneringen in woord en beeld

In 2020 viert de wijkvereniging haar 40-jarig bestaan en voor dit jubileum zijn wij op zoek naar uw herinneringen. Heeft u oude foto’s of filmmateriaal van onze wijk of heeft u mooie verhalen over lang vervlogen tijden, dan horen wij dat graag van u. Uw herinneringen kunnen een bijdrage leveren aan een speciale bijeenkomst over de geschiedenis van onze wijk in de Bakermat. Ook zijn er plannen voor een jubileumboek, waarin de geschiedenis van de wijk een belangrijk rol speelt.  Lees “Gezocht: herinneringen in woord en beeld” verder