Open atelierdagen op Arnhems buiten

Zaterdag 26 juni en zondag 27 juni a.s. stellen twintig kunstenaars van ateliergebouw B46 op Arnhems Buiten, in het kader van het Landelijk Atelierweekend, hun ateliers open voor bezichtiging en verkoop van hun kunstwerken. Een unieke kans om een nog onontdekt kunstwerk te bemachtigen. En, je kunt even binnenkijken in de ateliers op het monumentale terrein van Arnhems Buiten (voormalig KEMA terrein).

Lees “Open atelierdagen op Arnhems buiten” verder

Blij met boekenkastje

Wat super fijn dat er weer een boekenkastje is! Onze kleindochter Mae was verdrietig toen het kastje weg was omdat het in de fik was gestoken. Zij stopte er boekjes in en koos er ook wel eens een.

Coby Timmerman.

Inschrijving IGNITE Award voor sociaal ondernemers van start

Sociaal ondernemers uit Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant maken kans op €100.000

NIJMEGEN – Vandaag start de inschrijving voor de zevende editie van de IGNITE Award. IGNITE is een groeiprogramma voor social startups uit Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant die een sociaal of maatschappelijk doel nastreven. Uit alle inzendingen worden acht deelnemers gekozen. Deze acht ondernemers krijgen, middels een intensief trainingstraject én de kans op een investering van 100.000 euro, de mogelijkheid hun onderneming echt op poten te zetten. De inschrijving sluit op 30 juni.

Lees “Inschrijving IGNITE Award voor sociaal ondernemers van start” verder

8 juni | Evenwicht in je afweersysteem

Door: Dr.  Siroon Bekkering van Radboud umc Nijmegen

De lezing van Dr. Siroon Bekkering heeft als onderwerp de verandering van onze afweer door de jaren heen. Onze afweer bouwt een geheugen op en onthoudt welke ziekteverwekkers we al eens hebben gehad, door ziekte of door vaccinaties. Ook komen nieuwe ontdekkingen over ons aangeboren afweersysteem aan bod. Ontdekkingen die kunnen worden ingezet om bijvoorbeeld het immuunsysteem van hele jonge baby’s of juist ouderen sterker te maken.

Lees “8 juni | Evenwicht in je afweersysteem” verder

Arnhemse leerlingen onderzoeken de Jansbeek

Op uitnodiging van het Nederlands Watermuseum onderzochten leerlingen van groep 7 van de Pieter Brueghelschool op vrijdag 28 mei hoe gezond het water in de Jansbeek is. Hun inzet maakte deel uit van het project ‘Alle scholen verzamelen’, waarbij basisschoolleerlingen uit heel Nederland data verzamelen voor een groot onderzoek. Het onderwerp dit jaar was ‘waterkwaliteit’, in samenwerking met stichting Drinkable Rivers.

Lees “Arnhemse leerlingen onderzoeken de Jansbeek” verder

Sexuele intimidatie is niet oké

Sissen, nafluiten, uitschelden, nastaren, om seks vragen, volgen, vieze gebaren en ongewenste aanrakingen. Seksuele intimidatie komt te vaak voor Arnhem. Uit een onderzoek dat wij deden blijkt dat 63% van de vrouwen tussen de 14 en 35 jaar hier wel eens mee te maken heeft gehad. Ook veel LHBTIQ+ers hebben hier helaas ervaring mee. Deze Arnhemmers voelen zich daardoor niet altijd veilig in Arnhem.  Ook online is seksuele intimidatie een groot probleem want shame sexting en sextortion komen steeds vaker voor.

Lees “Sexuele intimidatie is niet oké” verder

Digitale startavond Klompenpad Arnhem west

Bewoners welkom

Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Warnsborn? Log dan in voor de digitale startavond op donderdag 20 mei om 19.00 uur. De gemeente Arnhem en SLG willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. Het wordt het eerste Klompenpad in de gemeente Arnhem.

Lees “Digitale startavond Klompenpad Arnhem west” verder

Oproep

Ben je op zoek naar een uitdagende financiële bestuursfunctie bij een interessante, professionele vrijwilligersorganisatie?
Het bestuur van Stichting Vitanos is per direct op zoek naar een Penningmeester (onbezoldigde functie).
We zoeken iemand met kennis, ervaring en inzicht in financiële processen en bij voorkeur met een relevant netwerk in en affiniteit met het lokale sociaal domein.

Lees “Oproep” verder

Stemmen bij Derksen veilingbedrijf

Dit jaar kan er ook bij Derksen Veilingen aan de Amsterdamseweg gestemd worden voor de 2e kamer en het afvalreferendum van de Gemeente Arnhem. Albert Keddeman heeft zijn bedrijfslocatie aangeboden na de oproep van de gemeente om alternatieve stemlocaties. Wegens de corona was het dit jaar niet mogelijk om op alle gebruikelijke plaatsen veilig je stem uit te brengen. Keddeman: “Het leek me wel leuk, het stemmen lijkt toch ook wel een beetje op een veiling”.

Organiseren ontmoeting of helpen van Arnhemmers in 2021?

Subsidie Burgerkracht helpt.

Organiseert u een activiteit in uw wijk of voor de hele stad, waarbij bewoners elkaar ontmoeten? Wilt u iets doen waarmee u andere Arnhemmers helpt? Dan kunt u ook in 2021 gebruik maken van de subsidieregeling Burgerkracht. Met Burgerkracht wil de gemeente Arnhem inwoners helpen om activiteiten te organiseren die het leven in de stad fijner of mooier maken. Lees “Organiseren ontmoeting of helpen van Arnhemmers in 2021?” verder