Kunst kaarten

met aandacht

Aandacht, daar draait het idee van Astrid Feijen en Sandra Kraan om. Een idee van twee Arnhemse ondernemers dat leidde tot een heel project: Kunstkaarten met Aandacht. Vijf kunstenaars uit regio Arnhem maakten elk twee kaarten. Uit de Burgemeesterswijk is Trudy Koning deelnemer aan Kunstkaarten met Aandacht. Die bijzondere set van tien kunstkaarten is te koop en een deel van de opbrengst wordt aan een goed en lokaal doel besteed.

Het afgelopen jaar was bij uitstek geschikt om aandacht te geven. Aan mensen die het door corona op welke manier dan ook moeilijk hadden, aan mensen die met ziekte of verlies te maken kregen, of mensen die mooie dingen bereikt hebben, waar iets te vieren valt. Ook in het nieuwe jaar is het belangrijk om anderen te laten weten dat je aan ze denkt. Zomaar, of juist bij bijzondere gelegenheden. Een mooie kaart sturen is daarvoor ook in het digitale tijdperk nog steeds erg geschikt. Met zo’n kaart geef je iemand écht aandacht. Vijf regionale kunstenaars maakten speciaal daarvoor fraaie kunstkaarten.

Sociaal en lokaal

De kunstkaarten zijn met aandacht gemaakt door Monique Claes, Trudy Koning, Sandra Kraan Pauline Ran en Ilja van Seters. Zij maakten elk twee kaarten. Deze tien kaarten worden in een bijpassend mapje verkocht.

Met een deel van de opbrengst worden mensen in de regio Arnhem door beide initiatiefnemers persoonlijk verrast. Mensen die om welke reden dan ook een attentie én oprechte aandacht verdienen. Bijvoorbeeld die oudere buren die door corona al wekenlang in huis zitten. Of die alleenstaande vader die zijn winkel heeft moeten sluiten. Ken jij iemand die wat extra aandacht verdient? Laat het weten aan Astrid via 06 – 20 87 93 67 of Sandra via sandra@uitjehoofd.nl.

Bestellen en verkooppunten

  • Een kaartenset van in totaal tien kaarten van vijf kunstenaars kost € 15,-. Dit bedrag is inclusief btw en bezorging. Bestel je twee sets, dan krijg je € 5,- korting en betaal je slechts € 25,-.
  • Bestel de kaarten door een mail te sturen naar sandra@uitjehoofd.nl. Geef het aantal sets, je adresgegevens en telefoonnummer door.
  • Wil je een set kaarten cadeau doen? Laat dat dan in de mail weten. De kaarten worden dan mooi ingepakt bij de ontvanger bezorgd.
  • Daarnaast kun je de kaarten kopen bij Y-Boutique en Galerie Lijn 1 in Velp, bij Van de Wijnen in Oosterbeek en bij San Miquel Shop en Het Colofon in Arnhem. Meer informatie: www.uitjehoofd.nl/kunstkaarten

 

‘Stoken zonder overlast’

 
Op donderdag 28 januari, van 19.30 -21.00 uur, kunnen de
inwoners van Arnhem deelnemen aan de online workshop
‘Kachel stoken zonder overlast’. De workshop is onderdeel van het
project Schone Lucht Arnhem. Deelname is gratis, aanmelden op
de website van Natuur en Milieu Gelderland
 
In de workshop komt onder andere aan bod wat goed hout is, hoe je de kachel goed aanmaakt, wanneer je wel en niet moet stoken en het aanbod aan katalysators. De workshop is bedoeld voor kachelstokers die geen overlast willen veroorzaken. Ook ervaren stokers blijken veel van de workshop op te steken.
Omdat we allemaal thuis zitten en vaker een rondje wandelen door de wijk, ervaren dit jaar veel meer mensen overlast van houtrook. Het verbranden van hout veroorzaakt fijnstof, wat ongewenst is voor het milieu en de gezondheid. Met name mensen met luchtwegaandoeningen ondervinden hiervan klachten. Gelukkig zijn er tal van tips om de overlast te beperken en minder schadelijke
stoffen uit te stoten. Je moet het alleen wel even weten. In de workshop komt het aan bod.
De workshop wordt georganiseerd door de gemeente Arnhem in samenwerking met Natuur en Milieu Gelderland. De workshop is onderdeel van het project Schone Lucht Arnhem.
 
Meer informatie over het project is te lezen op natuurenmilieugelderland.nl/schoneluchtarnhem.

Interactieve workshops ‘Stamcellen’ voor leken

Stamcellen zijn lichaamscellen die onbeperkt kunnen delen. We kunnen er veel mee: ziekten genezen, medicijnen op maat ontwikkelen, levende robots maken.
In twee interactieve workshops (avond of middag) gaan we in op vragen als:
‘Wat staat me te wachten? ‘Wat kan ik er zelf mee? ‘

donderdagavonden 21 januari en 28 januari 19.30 – 21.30
of
vrijdagmiddagen 22 januari en vrijdag 29 januari 14.00 – 16.00

Zie nivon-arnhem.nl
Plaats: De Wasserij Molenbeekstraat 26A 6824 AX Arnhem.
Kosten: € 12,50 voor NIVON-leden, € 15,00 voor niet NIVON-leden

Actieve vereniging zoekt jou!

Wist je dat twee miljoen Nederlanders een vorm van reuma hebben? Dat dit èèn op de negen mensen is? Dat de kans dat je iemand met reuma kent dus erg groot is? Wist je dat reuma geen ouderdomsziekte is? Dat er dus ook veel jonge mensen zijn met een vorm van reuma? En weet je dat er daarvoor een patiëntenvereniging bestaat? Dat mensen elkaar daar ontmoeten en ervaringen uitwisselen, en dat deze vereniging ook activiteiten organiseert voor jong en oud? Lees “Actieve vereniging zoekt jou!” verder

Stellingname referendum gemeentelijk afvalbeleid maart 2021

Het pas ingevoerde afvalbeleid van de gemeente Arnhem staat al weer ter discussie.
De SP heeft naar aanleiding van illegale dumpingen van afval naast de ondergrondse container een referendum aangevraagd. Dit referendum wordt half maart 2021 gehouden. De Groene Vos heeft samen met Milieudefensie Arnhem het initiatief genomen om stelling te nemen tegen het door de SP gewenste beleid en te pleiten voor het nieuwe gemeentelijke afvalbeleid. Lees “Stellingname referendum gemeentelijk afvalbeleid maart 2021” verder

Nieuwe Bevergroep in Arnhem-Noord

Scoutinggroep De Geuzen begint in januari 2021 een nieuwe Bevergroep voor kinderen van 5-7 jaar. Aan de rand van het landgoed Mariëndaal zijn de kinderen elke zaterdagmiddag welkom in het clubhuis De Rotsblokken [adres: Diependalseweg 3 6813 GE Arnhem].
Een enthousiast leidingteam staat klaar van 13:00-14:30 om samen lekker te knutselen en onder begeleiding buiten te spelen in het bos.
Voor meer information of om je kind aan te melden voor deze nieuwe groep, kan je mailen naar: bevers@degeuzenarnhem.nl Lees “Nieuwe Bevergroep in Arnhem-Noord” verder