Het Nationale Boomspiegel feest op zaterdag 9 oktober

Arnhem doet op zaterdag 9 oktober mee aan het Nationale Boomspiegelfeest. Het doel van deze dag is samen van Arnhem een groenere en mooiere stad maken.

Een kleurrijke straat
In Arnhem zijn genoeg boomspiegels te vinden om op te fleuren. Een groene boomspiegel ziet er mooi uit en trekt insecten als bijen en vlinders aan. Het onderhouden van de boomtuintjes is bovendien gezellig en goed voor contacten in de buurt. Wil je meedoen met jouw wijk? Organiseer dan met buurtgenoten op zaterdag 9 oktober een gezamenlijke plantdag.

Adopteer een boomspiegel
Een boomspiegel kun je niet zomaar aanplanten en niet elke boomspiegel is geschikt. Op de speciale webpagina van de gemeente Arnhem ‘Uw buurt groener maken’ staat alle informatie over de te nemen stappen bij het adopteren van een boomspiegel.

Ga je aan de slag met het vergroenen van een boomspiegel? Laat de rest van Arnhem dan meegenieten door foto’s te delen via sociale media met de hashtags #boomspiegelfeest en #groenarnhem

Guerrila Gardeners
Het Nationale Boomspiegelfeest is een campagne van stichting Guerrilla Gardeners in samenwerking met diverse gemeenten en lokale groene organisaties. Guerrilla gardeners zijn buurtvergroeners die gewapend met gieter, plantjes en schep de strijd aangaan met grauwe straten. Ook stichting Steenbreek is partner van het Boomspiegelfeest. Het Nationale Boomspiegelfeest wordt jaarlijks gevierd in oktober.

Meer informatie
Meer informatie en handige links vind je op https://www.groenarnhem.nl/het-nationale-boomspiegelfeest-9-oktober/ en https://guerrillagardeners.nl/

Bij Beeldbrengers brengen jongeren Arnhem in beeld.

Vanaf oktober 2021 krijgen jongeren uit Arnhem de kans om media te maken over alles wat hen bezighoudt. 

Een talkshow, een kookprogramma met jongeren uit verschillende culturen, reportages over muziek of een nieuwsuitzending, bij Beelbrengers is niks te gek. Beeldbrengers Arnhem is hèt nieuwe mediaplatform voor en door jongeren in samenwerking met Omroep Gelderland, JonginArnhem.nl en  Jongerencentrum Willemeen. Wekelijks maken jongeren tussen de 14 en 26 jaar tv-programma’s over alles wat ze tegenkomen in de Arnhemse samenleving en wat zij interessant vinden.

Lees “Bij Beeldbrengers brengen jongeren Arnhem in beeld.” verder

Introdans start gouden jubileum seizoen met publieksfavoriet Tutti

Introdans bestaat in seizoen 2021/22 50 jaar en viert dit jubileum met een uitgebreid programma. Vanaf 24 september gaat het gezelschap op tournee met Tutti, bestaand uit twee absolute publieksfavorieten In Memoriam van Sidi Larbi Cherkaoui en Cantata van Mauro Bigonzetti. De voorstelling plaatst serene schoonheid en verstilling naast hartstochtelijke aardse dans. Een muzikaal gouden dansfeest met àlle dansers op toneel en live muziek van de geweldige zangers van A Filetta en Assurd. Tutti reist na de première op 24 september 2021 in Stadstheater Arnhem langs vele theaters.

Lees “Introdans start gouden jubileum seizoen met publieksfavoriet Tutti” verder

Inschrijving Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2021 geopend

De duurzaamheidscrisis verdiept zich alleen maar. Naast een almaar dreigender klimaatcrisis ligt ook de biodiversiteit onder vuur en is een circulaire economie nog heel ver verwijderd. Het is dus dringender dan ooit om in actie te komen. Dirk Zeldenrust riep dat al jaren en vandaar deze prijs ter nagedachtenis aan hem.

Lees “Inschrijving Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2021 geopend” verder

Open Monumenten dag Arnhem

Zo’n dertig monumenten in Arnhem zijn op 11 en 12 september 2021 gratis te bezoeken tijdens de 35e editie van Open Monumentendag. De ondertitel van dit jaar in Arnhem – ook voor jou – heeft alles te maken met het thema inclusie: het creëren van een gastvrije, diverse en toegankelijke ervaring waar iedereen aan kan deelnemen. In een sfeer van samenkomst en verbinding openen onze monumenten de deuren voor iedereen! 

Lees “Open Monumenten dag Arnhem” verder

Drinkable Rivers

Zondag18 juli is een bijzonder wetenschapsproject van start gegaan bij het Nederlands Watermuseum. We zijn gestart met een serie metingen in en om de Jansbeek. Deze metingen maken deel uit van een wereldwijd wetenschappelijk onderzoek naar de gezondheid van rivieren en beekjes Drinkable Rivers. Het is een initiatief van de Nederlandse avonturier, wetenschapper en rivierbeschermer Li An Phoa. Zij werd onlangs door de Volkskrant NL vergeleken met een vrouwelijke Indiana Jones – op jacht naar een toekomst met drinkbaar rivierwater. Het boek dat ze over deze avonturen en deze toekomstwens schreef is ook te koop in de museumwinkel.

Lees “Drinkable Rivers” verder