Gilde stadswandeling Arnhem in de zomer

GildeWe gaan wandelen, gaat u mee?

Lekker naar buiten in kleine groepjes van maximaal 6 personen, Arnhem leren kennen met een deskundige Gildegids. We verzorgen rondleidingen op afspraak. De Historische Kelders kunnen we niet bezoeken, ook gaan we niet naar binnen in gebouwen, maar we bezoeken wél Arnhem Centraal en de Eusebius Kerkzaal.

Stadswandeling: iedere donderdag van 14.00 – 15.30 uur

We vertellen een en ander over de geschiedenis van Arnhem, geven uitleg over gebouwen en andere bezienswaardigheden. U dient zich vooraf aan te melden.

Dit kan t/m maandag voorafgaand aan de wandeling. Email: gildegidsen@gmail.com    
Tel.: 06-45560908

Daarnaast bieden we veel boeiende wandelingen aan. Deze zijn allemaal te reserveren op data die ú kiest. Een Greep hieruit:

 • Volg de Jansbeek, waarin we de loop van Arnhems levensader volgen van de Molenplaats naar het oude stadshart en de Rijn. Een lijnwandeling.
 • Het Spijkerkwartier, een wijk met een roemruchte geschiedenis, maar ook met prachtige panden uit de 19de eeuw, met onverwachte binnentuinen en verrassende sporen van beroemde Arnhemmers.
 • Jugendstil. Laat u verrassen door de gidsen die u meenemen op een duizelingwekkende tour langs de mooiste Jugendstil-details van Arnhem.
 • Arnhem Centraal, Arnhems 4e verkeersknooppunt (vroeger “Station” genoemd) met al zijn verborgen vernuft en indrukwekkende constructie. De veranderende omgeving wordt meegenomen!
 • De Burgemeesterswijk, de meest chique van alle uitbreidingswijken na de sloop van de stadsmuren. Een staalkaart van architectuur en beroemdheden!
 • Klarendal, die beruchte en beroemde volkswijk, nu ook Modekwartier. Zie de stadsvernieuwing, kazernes met nieuwe bestemming en een oud hofje.
 • Moscowa door een van de mooiste begraafparken van Nederland. Het al meer dan 125 jaar oude begraafpark kenmerkt zich door een fraaie ligging, een monumentaal karakter en een grote verscheidenheid aan groen. 
  Moscowa is dan ook – naast een laatste rustplaats – een geliefd wandelgebied. 
  Het is een echte Arnhemse begraafplaats waar op veel graven de namen te lezen zijn van families die nauw verbonden zijn met Arnhem.

We hanteren aangepaste regels:

 • Grotere groepen splitsen we in groepjes van 6 personen.
 • We vragen van onze gasten om de gezondheidscheck van het RIVM te doen. Alleen als alle vragen negatief beantwoord kunnen worden, is men welkom.
 • We hebben een protocol, dat o.a. de anderhalve meter afstand vraagt.
 • We mijden steegjes en gaan alleen op redelijk open plekken ons verhaal doen.

  Neem over de mogelijkheden contact op met onze coördinatoren.
  Email: gildegidsen@gmail.com
  Tel.: 06-45560908
  Zie voor de meest recente ontwikkelingen en RIVM protocol onze website, Facebook en Twitter.

  Voor actuele informatie en een overzicht van onze wandelingen:
  Website:         www.wandeleninarnhem.nl
  Facebook:       Gilde Stadswandeling Arnhem
  Twitter:            GildeArnhem