Kunstmarkt 13 november 2021

Mede dank zij de inzet van de kunstenaars en een groep enthousiaste vrijwilligers was het evenement met 28 exposanten zeer geslaagd.

De Kunstverkoop trok dit jaar 450 geïnteresseerde bezoekers (excl. Vrijwilligers en exposanten). De verplichte coronacheck verliep dankzij de vrijwilligers van de Bakermat uitstekend. Hulde! Slechts een klein aantal bezoekers moest de toegang worden ontzegd omdat ze geen QR-code hadden of waren vergeten hem mee te nemen.

Het organisatieteam bestond uit drie personen: Ineke de Vries, Marga Staartjes en Andrea Bloemendaal.

Video en fotoalbum

foto’s Wijk ontmoeting 18 september

Tijdens de wijkontmoeting hield Rudolf Jekel een boeiend verhaal over het ontstaan en ontwikkeling van onze mooie wijk. Doordat hij ook geïnteresseerd was in de herinneringen van aanwezige wijkgenoten bleef het boeiend en levendig. Persoonlijk woon ik al 45 jaar in het Burgemeesterskwartier, maar ik heb er zaterdagmiddag op aangename wijze weer veel van opgestoken!

We vervolgden de middag met een wandeling langs enkele monumenten in onze wijk en mede dankzij het mooie weer was ook dit zeer interessant.

Jos Zwaan.

 

Foto's afdrukken / downloaden

Gunter Demnig plaatst Stolpersteine in het Burgemeesterskwartier

2018-05-02 JZ 003Op woensdag 2 mei is er een gedenksteentje (Stolperstein) geplaatst in de stoep van de Burgemeester Weertsstraat ter hoogte van huisnummer 93. Dit gedenksteentje is gelegd ter nagedachtenis aan de bewoonster, Bertha Pinczower, die tijdens de Tweede Wereldoorlog is vermoord. Dezelfde middag zijn er ook vijf gedenksteentjes geplaatst in de stoep van de Van Lawick van Pabststraat ter hoogte van huisnummer 107. Deze gedenksteentjes zijn gelegd als blijvende herinnering aan de familie Cohen die in 1942 vanaf dit adres ís weggevoerd naar Auschwitz waar ze zijn vermoord. Lees verder “Gunter Demnig plaatst Stolpersteine in het Burgemeesterskwartier”

Foto’s gezamenlijk eten 8 december

2017-12-08 JZ 016Het organisatie van het gezamenlijk eten was in haar nopjes met alweer een maximale deelname. Alle beschikbare plaatsen waren bezet.
Deze keer kregen we een heerlijke vegetarische maaltijd voorgeschoteld met verrassende en kleurrijke combinaties. De maaltijd werd begeleid door een heerlijke wijn, beschikbaar gesteld door Wijnkoperij Henri Bloem.
Als intermezzo vertelde en vertoonde Fred Boesenkool beelden over een begrafenis in Ethiopië. Met primitieve middelen werd daarbij een lunch geserveerd voor ongeveer 2000 begrafenisgasten. Lees verder “Foto’s gezamenlijk eten 8 december”