Gunter Demnig plaatst Stolpersteine in het Burgemeesterskwartier

2018-05-02 JZ 003Op woensdag 2 mei is er een gedenksteentje (Stolperstein) geplaatst in de stoep van de Burgemeester Weertsstraat ter hoogte van huisnummer 93. Dit gedenksteentje is gelegd ter nagedachtenis aan de bewoonster, Bertha Pinczower, die tijdens de Tweede Wereldoorlog is vermoord. Dezelfde middag zijn er ook vijf gedenksteentjes geplaatst in de stoep van de Van Lawick van Pabststraat ter hoogte van huisnummer 107. Deze gedenksteentjes zijn gelegd als blijvende herinnering aan de familie Cohen die in 1942 vanaf dit adres ís weggevoerd naar Auschwitz waar ze zijn vermoord. Lees “Gunter Demnig plaatst Stolpersteine in het Burgemeesterskwartier” verder

Foto’s gezamenlijk eten 8 december

2017-12-08 JZ 016Het organisatie van het gezamenlijk eten was in haar nopjes met alweer een maximale deelname. Alle beschikbare plaatsen waren bezet.
Deze keer kregen we een heerlijke vegetarische maaltijd voorgeschoteld met verrassende en kleurrijke combinaties. De maaltijd werd begeleid door een heerlijke wijn, beschikbaar gesteld door Wijnkoperij Henri Bloem.
Als intermezzo vertelde en vertoonde Fred Boesenkool beelden over een begrafenis in Ethiopië. Met primitieve middelen werd daarbij een lunch geserveerd voor ongeveer 2000 begrafenisgasten. Lees “Foto’s gezamenlijk eten 8 december” verder

Fotoimpressie Wandelcafé Arnhem naar Park Lingezegen

2016-09-25 141348 JZZondag 25 september heb ik meegelopen met Wandelcafé Arnhem naar Park Lingezegen. Om 11 uur verzamelden we bij de Molenpoort en onder leiding van Jan Altena begonnen we met 14 deelnemers aan de 13km lange wandeling.
Wandelcafé Arnhem gaat zijn 19e levensjaar in en is een initiatief van wandelvereniging  TeVoet,  Molenplaats Sonsbeek en Nivon Arnhem. Jaarlijks zijn er negen wandelingen, altijd op de laatste zondag van de maand.

Lees “Fotoimpressie Wandelcafé Arnhem naar Park Lingezegen” verder