Energie voor iedereen

De Stichting Energiebank regio Arnhem heeft tot doel om energie als eerste levensbehoefte betaalbaar houden voor iedereen. In de regio Arnhem zijn ongeveer 10.000 huishoudens die te weinig geld hebben om de energierekening te betalen en de Energiebank helpt deze huishoudens om op energie te besparen door het inzetten van coaches en het verstrekken van gratis energiebesparende producten.

Naar aanleiding van de recente compensatiemaatregelen van de Rijksoverheid, waaronder de betaling van twee keer 190 Euro in de maanden november en december, heeft de Energiebank nu als extra actie een solidariteitsfonds opgericht. Met een oproep aan iedereen die dit geld om welke reden dan ook niet nodig heeft om (een deel van) deze Rijksbijdrage in het fonds te storten. Met dit geld gaat de Energiebank mensen op maat helpen, bijvoorbeeld door het aanschaffen van energiezuinig witgoed zoals koelkasten en wasmachines.

Naast donateurs zijn we ook op zoek naar mensen die als energiecoach aan de slag gaan. Zie de website voor meer informatie.