Elke maandag, Schaken in de Bakermat

10.00 – 12.30 uur

Frans Horstink

Even voorstellen: Ik ben Frans Horstink, woonachtig in de wijk, en schaker, van huis uit.
Dat komt door mijn vader. Hij begon te schaken in 1948 en heeft dit zijn verdere leven, tot 2020 intensief gedaan. Een groot gedeelte van die tijd was hij voorzitter van de schaakvereniging Rheden, hij was de onvermoeibare organisator van veel gemeentelijke schaakkampioenschappen en hij heeft honderden kinderen zijn bezieling voor het spel willen overbrengen. Zo was ik ook op jeugdige leeftijd al van de partij.

Vanwege verminderende belangstelling heeft de schaakclub de laatste 30 jaar een moeilijke tijd gehad. Maar mijn vader ging door. Er werd gezegd dat als hij overlijdt de club ook zou overlijden.

Dat was uiteindelijk ook het geval. Ik mocht me als representant van mijn vader over de inventaris buigen. Het zou hem recht doen als de spellen een goede bestemming zouden krijgen.
Zo ook heb ik de Bakermat gevraagd of er interesse was. Dat was zeker het geval; er werd door de organisatie zelfs al gedacht om een schaakactiviteit op te zetten!
Naast enige complete spellen met klok is ook een instructiebord naar de Bakermat gegaan.

Vader en zoon