Een levensboek ook iets voor jou?

Swoa

Onze vrijwilligers van het levensboek hebben al menig boek geschreven. Zo ook voor Piet Burghouwt. Lees hieronder waarom ook hij enthousiast werd en nu een fantastisch levensboek heeft.

Piet Burghouwt (83) is blij met zijn levensboek. Het is precies zoals het is geweest en wat hij graag aan zijn nageslacht, en dat zijn er nogal wat, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, wilde nalaten.
Eerlijk gezegd was de gedachte nooit bij hem opgekomen als zijn jongste zoon het niet had aangekaart: ‘Pa, je hebt een mooi en vol leven achter de rug, je hebt veel bereikt om trots op te zijn, zou het niet goed zijn om dat eens op papier te (laten) zetten?’

De jongste zoon nam het initiatief om een levensboek te laten schrijven, maar viste aanvankelijk achter het net. ‘Ach flauwekul’, zei Piet, ‘ga maar naar het Openlucht Museum, dan zie je hoe het vroeger was.’
Zijn zoon drong aan en een jaar later ging Piet overstag. Het eindproduct ligt nu trots op tafel; een geïllustreerd en kleurrijk boekwerk met alles d’r op en d’r an. Zijn levensverhaal!

Piet is er zeer content over. Hij vindt het zelfs zo leuk dat de gedachte bij hem opkomt dat als je de namen zou veranderen je het best zou kunnen uitgeven, want het is een echt verhaal geworden!
Het is bijzonder dat je door de interviews met een vrijwilliger, de schrijver, op een gezellige en stimulerende manier aan het denken wordt gezet, waardoor er steeds meer herinneringen boven komen drijven waar je anders nooit meer aan zou hebben gedacht.

Hij heeft dertig boeken besteld! ‘Grote familie hoor’, roept zijn echtgenote op de achtergrond. Nog niet alle boeken hebben een nieuwe eigenaar gevonden, maar juist dat heeft de leuke bijkomstigheid dat je altijd een bijzonder verjaardags- of sinterklaascadeau op de plank hebt liggen om weg te geven.

Na het lezen van dit mooie verhaal ook interesse als schrijver of verteller? Mail dan naar levensboeken@swoa.nl en wie weet verschijnt er binnenkort ook een boek van jou!