Drinkable Rivers

Zondag18 juli is een bijzonder wetenschapsproject van start gegaan bij het Nederlands Watermuseum. We zijn gestart met een serie metingen in en om de Jansbeek. Deze metingen maken deel uit van een wereldwijd wetenschappelijk onderzoek naar de gezondheid van rivieren en beekjes Drinkable Rivers. Het is een initiatief van de Nederlandse avonturier, wetenschapper en rivierbeschermer Li An Phoa. Zij werd onlangs door de Volkskrant NL vergeleken met een vrouwelijke Indiana Jones – op jacht naar een toekomst met drinkbaar rivierwater. Het boek dat ze over deze avonturen en deze toekomstwens schreef is ook te koop in de museumwinkel.

Voor dit project zoeken we nieuwsgierige, onderzoekende deelnemers vanaf 10 jaar die het leuk vinden om meer verdieping te krijgen én echt een bijdrage te leveren aan het wateronderzoek. We gaan maandelijks een meting doen. Bij het Nederlands Watermuseum zijn we dus al gestart met metingen. Vanaf september worden er ook bij andere HUBs over de hele wereld metingen gedaan.

De eerstvolgende meting bij het Nederlands Watermuseum is op 15 augustus. De eerste metingen beginnen om 10.15 uur, de tweede serie metingen om 11.30 uur. Er is een zeer beperkt aantal deelnemers mogelijk per ronde. Je kunt je inschrijven via reserveringen@watermuseum.nl. VOL=VOL!
Meedoen aan het onderzoek is alleen mogelijk voor bezoekers van het museum.
Vermeld bij je aanmelding het aantal kinderen incl. leeftijd, het aantal volwassenen en het online reserveringsnummer van je entreekaartjes.