Drie gezinnen gaan samen in quarantaine en verzorgen samen thuisonderwijs.

Meteen toen op zondag 15 maart bekend werd dat de scholen vanaf de volgende dag dicht zouden gaan, kwamen drie gezinnen uit de Burgemeester Weertsstraat bij elkaar. Een van de vaders is Matthew Pyatt, bestuurslid van de wijkvereniging en organisator van het (inmiddels uitgestelde) lustrumfeest.

“We trekken veel op met twee andere gezinnen uit de straat, onze zes kinderen spelen veel met elkaar en zijn kind aan huis op de verschillende adressen. We zijn vrienden van elkaar geworden en vroegen ons af hoe we het probleem waarvoor we geplaatst werden samen zouden kunnen oplossen. Alle zes ouders hebben een baan en moeten doorwerken. Als je het thuisonderwijs in je eigen gezin moet oplossen kost dat veel tijd en energie, en werken kan er dan wel eens bij inschieten.”

“We hebben meteen afgesproken dat we samen in quarantaine zouden gaan als waren we één gezin in één groot huis. Er komen geen andere kinderen over de vloer en onze kinderen gaan niet bij anderen spelen. Als een kind ziek is en koorts heeft, blijft het thuis. We voldoen dus aan de richtlijnen van het RIVM.”

“We hebben een jongetje van drie dat naar de kinderopvang ging, twee meisjes van vier en drie meisjes die in groep 3 zitten. Twee zitten er op de AMS, de Arnhemse Montessori School en drie op de Pieter Brueghel.
We hebben het thuisonderwijs opgedeeld in dagdelen. Elk kind krijgt twee dagdelen onderwijs, één ’s morgens en één ’s middags. Per dagdeel wisselt de locatie en de begeleidende ouder. Dat is lekker afwisselend voor de kinderen. Die krijgen taken van school en daar werken ze aan onder begeleiding van één van de ouders. Elke ouder verzorgt twee dagdelen onderwijs per week. In de eerste weken bestonden de taken uit herhaalstof. Daarmee waren ze 1 à 2 uur per dag bezig. Nu krijgen ze nieuwe stof met instructiefilmpjes van een half uur en taken om de stof te verwerken. Daar zijn ze meer tijd mee bezig.”

“We hebben er nu vier weken thuisonderwijs op zitten en vinden dat het prima werkt. De kinderen vinden het leuk en wij als ouders ook. En we komen zo ook aan ons werk toe. Nu de kinderen in groep 3 meer en nieuwe lesstof krijgen wordt het wat uitdagender om alles in goede banen te leiden. Daar gaan we de komende weken ervaring in opdoen.”

“Hoe lang de scholen gesloten blijven, weten we niet, maar we hebben het idee dat we nog een hele tijd vooruit kunnen op de manier waarop we onze thuisschool georganiseerd hebben.”

2 gedachten over “Drie gezinnen gaan samen in quarantaine en verzorgen samen thuisonderwijs.”

Reacties zijn gesloten.