Crowdfunding kikker Watermuseum

U heeft ongetwijfeld vernomen uit dat de iconische bronzen kikker, die al achttien jaar bij de waterspeelplaats in park Sonsbeek prijkt, onlangs werd gestolen. We gaan er vanuit dat Alfredo is meegenomen vanwege zijn bronzen verschijning; de kans lijkt dan ook klein dat we hem nog terugzien. Maar uit het grote aantal reacties blijkt duidelijk dat Alfredo wordt gemist. We zijn dan ook vastbesloten om de kikkerkoning in een bepaalde vorm terug te laten keren bij de waterspeelplaats. Maar hiervoor hebben we uw hulp nodig, als Arnhemmers en bewoners van de wijken rondom het park.

Het idee moet nog verder vorm krijgen, maar we denken aan een vorm van crowdfunding bij bewoners en organisaties. De eerste stap is dat we zoveel mogelijk foto’s willen verzamelen van Alfredo in de afgelopen achttien jaar. Dus, heeft u nog ergens in een (digitaal) mapje een foto van Alfredo de kikker met of zonder uzelf, uw (klein-)kinderen of iemand anders en mogen wij deze gebruiken voor een collage in het Nederlands Watermuseum?

We ontvangen ze heel graag op info@watermuseum.nl. De verhalen / herinneringen bij de foto’s zijn uiteraard ook zeer welkom. Vermeldt u er s.v.p. bij:

– of de foto’s ook online / openbaar gedeeld mogen worden

– of u naamsvermelding bij de foto wenst

– het jaar waarin de foto genomen is (indien bekend).