Cootje Smeltink-Hartman (restaurant Trianon) overleden

Op 15 maart overleed Cootje Smeltink-Hartman op 80-jarige leeftijd. Wijkbewoners kennen haar en haar man Theo wellicht nog van restaurant Trianon, tegenover de ingang van het Sonsbeekpark op de hoek van de Burgemeester Weertsstraat en de Zijpendaalseweg.

Bijna dertig jaar lang bestierden zij samen tot op hoge leeftijd dit restaurant met zijn traditioneel Hollandse keuken. Daarnaast had het restaurant een reputatie vanwege de heerlijke zelfgebakken appeltaart waarvan Theo het recept niet wilde prijsgeven. Talloze bezoekers aan Sonsbeek en vooral aan de beeldententoonstellingen hebben er op hun terras van genoten.

In december 2013 hielden Theo, die in de keuken stond en Cootje die de bediening verzorgde ermee op. Cootje was toen 73, Theo 79. In februari 2012 maakte Harm Edens voor Omroep Gelderland een mooie liefdevolle reportage over dit legendarische restaurant.

In mei 2014 namen Bart en Esther Bloemendaal het restaurant over en veranderden de naam in Brasserie Zypendaal. In de overname was het recept voor de appeltaart inbegrepen.

Eén gedachte over “Cootje Smeltink-Hartman (restaurant Trianon) overleden”

  1. Heel wat appeltaartjes gegeten onderaan de straat. Toen wij in 2011 terugkwamen van een lange fietsreis kwam Theo een speciaal.gebakken taartje brengen die wij zolang hadden moeten ontberen. Cootje was een bijzondere persoonlijkheid in het restsurant. Elke morgen zat ze urenlang voor het raam appels en aardappels te jassen. En altijd zwaaien in het voorbijgaan. Dag Cootje

Reacties zijn gesloten.