Blije vlaggen!

Wp 20170615 11 36 02 pro1

Ik heb ze geteld. Gewoon, omdat ik er zelf ook een beetje mede-blij van word. Sommigen wapperen al zo’n 1,5 week buiten. Het is een prettig positief virus als je ze ziet hangen: de vlaggen met schooltassen. Na 3 straten die opgefleurd werden met dit feestelijk teken ben ik kriskras ook de andere straten doorgecrosst. In totaal zag ik 21 vlaggen die uiting geven aan een enorme opluchting: geslaagd voor het examen!

Achter de voordeuren van deze vlaggende huizen vindt niet zomaar het zoveelste feestje plaats. Het viert de bevrijding van een piekspanning (bij leerlingen én bij ouders). Het markeert een overgang naar de toekomst. Van schoolbankleerling met je verplichte zituurtjes naar de vrijheid van studeren of gaan werken. Een nieuwe levensfase breekt aan – “er is nog zoveel te ontdekken” (was ooit een foute sigarettenreclame..).

Wp 20170615 11 37 18 proDe vlag kan uit. De strijd van je vroege jeugd is gestreden. Die vlag vertegenwoordigt zin in de toekomst. En iedereen mag dat weten!

 

Alle geslaagden van harte gefeliciteerd. Laat de vlag hangen zolang als je wilt, vier en knal (bij dat laatste wil Henri Bloem je graag helpen..). Wacht nog even met het strijken van de vlag totdat ook de herkansers van afgelopen weken zich in blijdschap bij jullie voegen. Dat maakt de vreugde compleet.