Bijzonder beeldenroute op loopafstand.

Zin in een wandeling waarbij onderweg nog wat bijzonders te beleven valt? Wandel dan naar De Hes, de vallei langs de meanderende Slijpbeek met zijn grote, vaak bijzondere bomen, waterpartijen, bosschages en open vlaktes. Vroeger was het niet openbaar toegankelijk omdat het een bedrijventerrein was van de KEMA. De gebouwen staan er nog maar gaan de komende jaren plaatsmaken voor een nieuw woon-werklandschap.

Nu is er een tijdelijke beeldenroute met beelden van vijftien kunstenaars. Zoals – bij binnenkomst – de lightscapes van Ewoud Groenendijk (zwart-wit landschappen midden in full color natuur). Of verderop het contemplatorium van Rob Sweere waar de bezoeker mediterend overheen of omheen kan lopen, of in contemplatie kan neerzijgen in een zetel. Of de dubbele tetraëder van Bart Verburg en de grote en kleine cirkels en cirkeldelen van Ellen Boersma, die allebei van vorm veranderen als je eromheen loopt. Bijzonder is ook de Colony van Rob Voerman bij een waterpartij in de Slijpbeek.

De wandeling heen en terug, vanuit onze wijk, en de beeldenroute in het bijzondere park zijn bij elkaar 7,3 km lang. Zowel het park zelf als de beelden zijn de moeite waard. En dat op loopafstand van onze wijk. De tentoonstelling duurt nog tot 1 november.

Eén gedachte over “Bijzonder beeldenroute op loopafstand.”

  1. Bedankt voor de tip! Zeer de moeite waard. Er is zelfs een overdekte picknickplek om zelf meegebrachte koffie etc. te nuttigen.

Reacties zijn gesloten.