Ben je geslaagd voor je eindexamen?

Of heb je een zoon of dochter die geslaagd is?
Meld je bij de redactie Wijkcontact
Voor eindexamenleerlingen is het door de coronacrisis een bizar jaar, met de lesuitval en zonder centraal schriftelijk eindexamen. Desalniettemin willen als Wijkcontact de nu enkele jaren bestaande traditie voortzetten om jongeren uit onze wijk die geslaagd zijn voor hun eindexamen in het zonnetje te zetten. Zoals het er nu naar uitziet krijgt iedere eindexamenkandidaat uiterlijk 4 juni de uitslag.

Tot nog toe gingen we bij het zoeken van geslaagden af op de vlaggen met boekentassen of rugzakken die de gelukkigen aan een stok uit het raam hingen. Dat leidde vorig jaar tot een volgens sommige wijkgenoten niet-representatief beeld met een oververtegenwoordiging van meisjes en van vwo’ers en gymnasiasten.

Een ouder schreef ons de volgende brief:
Met verbazing las ik de twee pagina’s met geslaagden. Natuurlijk hartstikke fijn om geslaagd te zijn en leuk om ze in het zonnetje te zetten. Maar, ik mis de vmbo’ers. Die zijn er toch ook in onze wijk? Verdienen zij geen aandacht? Naar mijn mening juist wel en zelfs veel meer!

Erg jammer dit…

Ik ben dan ook benieuwd naar de Wijkcontact van volgend jaar rond slagingstijd. De redactie kan dan gaan voor een herkansing?!

Daarom de volgende oproep: ben je zelf geslaagd of heb je een zoon/dochter die geslaagd is: stuur dan een mail naar de redactie van Wijkcontact en vermeld daarin naam, adres, geslacht en schooltype.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *