Diabetes Challenge Arnhem van start

Wandel gratis mee!

In Arnhem wordt de Nationale Diabetes Challenge 2022 georganiseerd in de wijken Geitenkamp, Presikhaaf, Malburgen, De Laar/Elden en Rijkerswoerd/Kronenburg/Vredenburg. Vanaf begin mei kunt u wekelijks en gratis mee wandelen in een groep onder begeleiding. Wilt u werken aan uw gezondheid of conditie? U bent van harte uitgenodigd om mee te lopen. Ook als u geen diabetes heeft. Kijk op onderstaande website voor informatie en aanmelding.  

Lees “Diabetes Challenge Arnhem van start” verder

Verkoop grafiek van Klaas Gubbels en Ad Gerritsen groot succes.

Zeker 80 kunstliefhebbers wisten de weg te vinden naar wijkcentrum Bakermat zondagmiddag 3 april. Al om 14.00 uur stonden er zeker 20 buurgenoten in de rij voor de huiskamer om als eerste een werk van één van de kunstenaars te bemachtigen. Van beide kunstenaars waren houtdrukken en zeefdrukken te koop.

Lees “Verkoop grafiek van Klaas Gubbels en Ad Gerritsen groot succes.” verder

Sponsortocht Mountainbike 4life brengt 32.000 euro op

Meer dan tweehonderd fietsers, onder wie velen uit onze wijk, namen op 12 maart deel aan de sponsortocht Mountainbike4life om geld in te zamelen voor onderzoek naar de tamelijk zeldzame speekselklierkanker (zie Wijkcontact 2022-1). De tocht bracht uiteindelijk 32.000 euro op. Daarvan kwam 23.000 euro van de deelnemende fietsers. De rest is afkomstig uit individuele sponsoracties van fietsers en wijnverkopen van Henri Bloem die een euro per verkochte fles doneerde.

Lees “Sponsortocht Mountainbike 4life brengt 32.000 euro op” verder

Geslaagde kinderdisco

Op zaterdag 9 april vond er weer een kinderdisco plaats in onze wijk! Dit keer was de disco in wijkcentrum de Bakermat. De kinderen hadden na de corona periode duidelijk zin in weer een feestje, want de rij stond van de Van Nispenstraat helemaal de hoek om de Izaak Evertslaan in! 
 
Die drukte was binnen ook zeker te merken, binnen een mum van tijd was de zaal bomvol met feestgangers. De Feestcommissie had over zo’n geweldige opkomst niet durven dromen. Halverwege de avond moest er dan ook bij de Albert Heijn een extra lading chips en limonade bijgehaald worden om alle kinderen te kunnen voorzien. Gelukkig mocht dat de pret niet bederven en kijken we terug op een geslaagde avond.

Een sprankelende avond met Fokke Obbema

Door Hanneke Nagel

Een uitverkochte Rembrandtzaal dinsdagavond in De Bakermat. Volkskrantjournalist Fokke Obbema, bekend van zijn boeken ‘De zin van het leven’ (2019) en ‘Een zinvol leven’ (2021), ging in gesprek met Marjolein Brandtsma.

Obbema kreeg in 2017 een hartstilstand. Dat was voor hem de aanleiding voor een serie interviews met uiteenlopende mensen over de zin van het leven. Met het publiek deelde hij zijn fascinatie voor vraag naar de zin van het leven. Hij vertelde met verve over de verschillende opvattingen van zijn geïnterviewden en welke hem wel en niet aanspraken.

Over de vraag of de zoektocht naar de essentie van het leven geen ‘luxe’ vraag is, met de oorlog in de Oekraïne in achterhoofd, is hij duidelijk. “Juist in confronterende situaties komt de vraag naar de zin van het bestaan naar boven. Het is geen luxe vraag maar een essentiële vraag!”
Na de pauze kreeg het publiek gelegenheid om vragen te stellen en daar werd volop gebruik van gemaakt.
Kortom, een sprankelende avond met ook in de pauze en na afloop diepgaande gesprekken onder de bezoekers over de essentie van het bestaan.

Het volgende Praathuis is op dinsdag 24 mei en op dinsdag 28 juni!
Meer info volgt op deze website.

Kamerkoor Nomen Nescio zoekt nieuwe leden.

Kamerkoor Nomen Nescio zoekt nieuwe leden in alle stemgroepen.
Ons repertoire bestaat uit muziek uit de afgelopen zeven eeuwen: van
renaissance tot hedendaags en alles wat daar tussen zit. Aanvankelijk
zong Nomen Nescio vooral religieus repertoire, tegenwoordig zitten er
daarnaast ook veel wereldse werken in onze koormap.

Lees “Kamerkoor Nomen Nescio zoekt nieuwe leden.” verder

Eerste participatie avond Woonpark Gulden Bodem druk bezocht

Op maandag 28 maart vond de eerste participatieavond plaats over het nieuwe Woonpark Gulden Bodem. Dat wordt gerealiseerd op het terrein van ROC Rijn IJssel aan de Zijpendaalseweg. Er waren veel mensen op af gekomen, zowel uit de Burgemeesterswijk als uit de Hoogkamp/Sterrenberg/Gulden Bodem. Sommigen waren als buurtbewoner benieuwd zijn naar wat er met het terrein gaat gebeuren, anderen denken er serieus over naar een appartement op deze locatie te verhuizen. Bevordering van de doorstroming vanuit beide wijken is een belangrijk aandachtspunt voor gemeente en projectontwikkelaar.

Lees “Eerste participatie avond Woonpark Gulden Bodem druk bezocht” verder

Nieuwjaars borrel

Op 8 maart heette Gerard Slag, voorzitter van de Wijkvereniging Burgemeesterskwartier iedereen weer welkom op de traditionele nieuwjaarsborrel. Hij was blij dat het na 2 jaar coronabeperkingen weer mogelijk was elkaar weer te ontmoeten.

Door de beperkingen hebben er ook weinig activiteiten in de wijk kunnen plaatsvinden, maar gelukkig gaat dit weer veranderen. De feestcommissie is al druk met de organisatie van de kinderdisco en de Slimste Straat. En ook Sinterklaas komt weer in de wijk!! (even geduld nog…)

Helaas hebben ook enkele vrijwilligers hun activiteiten voor de wijkvereniging beëindigde of beperkt. Met name voor de belangrijke commissie leefomgeving wordt dringend naar kandidaten gezocht.

Met een uitnodiging voor de algemene ledenvergadering op woensdag 23 maart en een toast op het nieuwe jaar beëindigde Gerard Slag zijn toespraak.