Actie voor AED in de buurt

De actie loopt bijna ten einde. Veel wijkbewoners hebben al een donatie gedaan. Ook de Wijkvereniging heeft haar steentje bijgedragen! 
Bij de Albert Heijn (Lawijck) kun je je statiegeld doneren aan deze actie. Alle beetjes helpen.

Er is al € 2.681 gedoneerd!  (7 november 10.00u.)
Dus nog te gaan € 114!!
Dat moet toch lukken?

De actie loopt nog tot: 15 november! Doneer NU.


Ik ben getraind en gecertificeerd hulpverlener voor HartslagNu van de Nederlandse Hartstichting. Indien er in mijn buurt iemand een hartinfarct krijgt, ontvang ik via een app op mijn mobiel een oproep om eerste harthulp te verlenen.

HartslagNu is het landelijke platform voor burgerhulpverlening bij een hartstilstand.

Hoe werkt het?

Iemand wordt onwel en 112 wordt gebeld. De centralist stelt vast dat het gaat om een mogelijke hartstilstand. Er wordt een ambulance gestuurd. Tegelijkertijd worden aangesloten burgerhulpverleners opgeroepen om een AED op te halen, naar het slachtoffer te gaan en te gaan reanimeren totdat de ambulance er is.

Bij een hartstilstand is er in de eerste 6 minuten een AED nodig. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Daarom heeft onze buurt een eigen AED nodig. Help je mee? Doneer voor onze BuurtAED!

Jos Zwaan,
06-55997412

Ik doe mee!

Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Met een BuurtAED maken wij onze buurt dus veiliger.
Wil je ook voor jouw buurt een AED actie opzetten? Neem dan contact op met de webmaster.

4 gedachten over “Actie voor AED in de buurt”

 1. Wie hart heeft voor de wijk, zorgt dat harten in die wijk kunnen blijven tikken!
  Steun de actie van Jos voor de AED!

 2. Guido Diehl

  Reanimaties buiten het ziekenhuis komen veel voor ,31-40 /100.000 mensen en hebben een overleving van 23 %.
  Wanneer er snel gereanimeerd kan worden met een AED en er vaak nog een schokbaar hartritme is ,is de overleving 44%.
  Gemiddeld duurt het 7-8 minuten voor de ambulance er is bij reanimatiemelding.
  De gemiddelde leeftijd van buiten het ziekenhuis gereanimeerde mensen is 67 jaar .
  Ruim 90% van de gereanimeerde patienten verlaat het ziekenhuisin redelijke tot goede neurologische condities..
  Alle reden om dit initiatief voor AED in de buurt te steunen.

 3. Ook in mijn omgeving zijn mensen aan hartproblemen overleden, die met tijdige hulp wellicht hadden kunnen overleven. Mede daarom vind ik het een geweldige actie om een AED in onze buurt te krijgen, zodat we mogelijk mensenlevens kunnen redden. De wijkvereniging heeft reeds een flinke donatie gedaan. Nu nog het laatste ontbrekende bedrag bij elkaar zien te krijgen. Ik nodig graag alle buurtbewoners op het laatste zetje te geven: op naar een AED in de Burgemeesterswijk!

 4. Afgelopen dinsdag is mijn zwager plotseling overleden aan een hartstilstand. Hij is slechts 59 jaar oud geworden. Was er maar iemand in de buurt geweest die hem had kunnen reanimeren. Dan was hij er nog geweest.
  Een paar jaar geleden is het leven van een collega gered door zijn vrouw die net daarvoor een cursus reanimeren gevolgd had. Ze had dat gedaan omdat een vriend op deze manier het leven gered was.
  Een AED geeft nog hogere overlevingskansen dan gewoon reanimeren. Geweldig dat we iemand in onze buurt hebben die daar mee om kan gaan en zich daarvoor beschikbaar stelt. Nu nog voldoende donaties om het apparaat aan te kunnen schaffen. Juist in onze buurt met verhoudingsgewijs veel mensen in de risicogroep is het zo belangrijk dat die laatste donaties er komen. Doneer!!!

Reacties zijn gesloten.