8 september | IVN over eten in Heemtuin Presikhaaf

Ivn arnhem logoAlles wat we eten, komt uit de natuur. Dat is duidelijk. Alle groenten, fruit, granen, knollen etc. hebben “wilde” voorouders. In de vegetaties op de heemtuin zijn daarvan allerlei voorbeelden te vinden. Die wilde voorouders zijn in de loop van de tijd “veredeld” en verder geteeld tot de grondstoffenleveranciers van het hedendaagse voedsel. Daarmee gaat de mens nu en in het recente verleden heel ver. Denk bijvoorbeeld aan de gen-technologie, waar niet iedereen blij mee is.

Die oorspronkelijk wilde gewassen kunnen we natuurlijk nog steeds rechtstreeks eten. Zó uit de natuur! Daarmee is immers alles begonnen. Dat maakt je weer bewust van het feit, dat je kan eten uit én dankzij de natuur. Natuurgidsen gaan zondagmiddag 8 september dus terug naar de oorsprong. Daarmee wordt het misschien eveneens een hernieuwde kennismaking met “vergeten” voedingsgewassen.

Deze zondagmiddag kan je gratis kijken naar, proeven van en ruiken aan eetbare planten die in de heemtuin staan. Het gaat om planten, die overal in de natuur te vinden zijn. Soms gewoon op de hoek van de straat en in de tuin.

Schuif 8 september om 14.00 uur dus gezellig aan. Het zal een middag worden met culinaire hoogtepunten! En…. recepten met proeverijen! Wel even opgeven voor deze middag via de website . Er is een maximum van 30 deelnemers.

De heemtuin vind je aan de Ruitenberglaan 4; hij wordt onderhouden door het Natuurcentrum.
Ben je benieuwd naar andere activiteiten van IVN natuureducatie Arnhem, kijk dan op ivn.nl/afdeling/arnhem.