6 oktober | Herfstwandeling met o.a. aandacht voor paddestoelen

Ivn arnhem logoPaddenstoelen, herfstkleuren, de eerste vallende bladeren, voorbereiding op de winter én laatste wandeling dit jaar op 6 oktober met natuurgidsen van IVN natuur-educatie Arnhem in Heemtuin Presikhaaf.

Sterft de natuur een beetje af in de herfst? Enerzijds wel, maar anderzijds vinden er allerlei belangrijke processen in de natuur plaats die juist gericht zijn op leven en overleven. Op de heemtuin zijn hier allerlei voorbeelden van te vinden.
Zwammen, paddenstoelen en schimmels vormen een belangrijk onderdeel van deze IVN-wandeling. Of je ze ziet, kan mee- of tegenvallen, maar er zijn altijd rottingsprocessen te zien in deze tijd van het jaar. Zwammen doen daar aan mee. Het aantal paddenstoelen en zwammen dat we te zien krijgen, is afhankelijk van de periode ervóór. Is het warm en vochtig geweest, dan kunnen we veel te zien krijgen. Bij koude en droogte komt er niet zoveel tot ontwikkeling, maar dan tóch vinden we wel íets. In ieder geval zal de kringloop in de natuur op deze wandeling duidelijk worden gemaakt met allerlei voorbeelden.

Kom dus op 6 oktober om 14.00 uur naar de heemtuin aan de Ruitenberglaan 4. Deze tuin wordt onderhouden door het Natuurcentrum. De natuurgidsen staan voor je klaar.
Ben je benieuwd naar andere activiteiten van IVN natuureducatie Arnhem, kijk dan op ivn.nl/afdeling/arnhem. Er is het hele jaar wel wat te doen!