6 en 9 November | Bazaar en boekenmarkt

Ieder jaar wordt in de Diaconessenkerk de Bazaar- en boekenmarkt georganiseerd, op de eerste woensdag in november van 10 tot 18 uur. De bazaar wordt niet alleen bezocht door gemeenteleden en mensen uit de wijk, maar ook uit andere delen van Arnhem e.o. Aan de organisatie werken vele vrijwilligers mee. De opbrengst gaat elk jaar naar diverse goede doelen. Op de zaterdag na de Bazaar is er nog een extra Boekenmarkt, in de Bakermat.

De bazaar en Boekenmarkt 2019 is op woensdag 6 november en zaterdag 9 november

Ook dit jaar is de Bazaar en Boekenmarkt weer gepland. Door het enorme aanbod en de hoge kwaliteit van de ingebrachte goederen heeft deze bazaar en boekenmarkt een prima reputatie opgebouwd tot buiten Arnhem. Het is een eendaagse Bazaar samen met de Boekenmarkt op 6 november (vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur), en vervolgens op zaterdag 9 november  is er nog een  Boekenmarkt van 10.00 tot 16.00 uur.

In de loop van het jaar wordt de nieuwe aanvoer in ontvangst genomen en geselecteerd op kwaliteit en thema. Door het grote aanbod van bewoners uit de wijk die af en toe grote opruiming houden, lukt het goed een aantrekkelijk aanbod te houden.

Het is een geheel door vrijwilligers gerunde bazaar/boekenmarkt , waarvan de opbrengst voor 50% naar het wijkcentrum en de 50% naar goede doelen gaat in Arnhem en ook verder weg, zoals daar zijn:

  • Kerkelijke wijkdoeleinden, o.a. verbeteringen in de Bakermat, om deze ruimte optimaal door iedereen in de wijk te laten gebruiken en een bijdrage voor de inrichting van de Opstandingskerk.
  • Help mij leven: Stichting helpt Braziliaanse kinderen in nood.
  • Etty Hillesum Centrum: Levert bijdrage aan bewust en respectvol met elkaar samenleven.
  • Esther Vergeer Foundation: Stelt kinderen met lichamelijke beperking in staat om te sporten in verenigingsverband.
  • Stichting SailWise: Mensen met een handicap helpen hun mogelijkheden te vergroten door middel van toegankelijke watersport.
  • Diverse kleinere doelen om mensen, kinderen in Arnhem een bijdrage te geven: rugzakjesproject, Kerstdiner Klarendaalse Molen, Kees Kant Stichting.
  • Stichting Speelstoet en Prodos voor het overnemen van speelgoed.