24 november | Peace Opus “A million steps … towards peace”: muziek die raakt!

Peace Opus, gecomponeerd door zuster Teresa Takken in samenwerking met co-componist Tom Schipper is een romantisch-klassiek werk voor koor en orkest. Het wordt uitgevoerd door het Arnhems Symfonie Orkest NOVA o.l.v. Ghislain Bellefroid en het projectkoor Peace Opus.

Teresa Takken werkte jaren aan Peace Opus, na eerdere succesvolle composities. Zij probeert haar muziek in te zetten voor hogere doelen. In Peace Opus wordt hoorbaar hoe de zoekende mens zich een weg door de woestijn kan banen naar vrede, verbinding en verzoening: A million steps … towards peace. De première van Peace Opus in september 2019 in Heiloo was een daverend succes. Het publiek ervoer ontroering, blijdschap en veel luistergenoegen.

Het schilderij ‘A million steps’ (10 m x 1,50 m) van Annemarie Kuster staat symbool voor dit Peace Opus. Het grote doek gaat over mensen, hun beleving en de keuzes die gemaakt worden in het leven. Het doek is te zien tijdens het concert.

Wie de prachtige klanken van vrede en verzoening wil horen, is op zondag 24 november van harte welkom in de Diaconessenkerk, G.A. van Nispenstraat 139, Arnhem. Het geheel duurt ruim een uur; er is geen pauze.

Toegang € 15,00 incl. consumptie na afloop.
Kinderen € 7, 50.

Voor meer informatie: www.orkestnova.nl