2 miljoen bezoekers in Park Sonsbeek

Veel wijkbewoners beschouwen Park Sonsbeek als hun achtertuin en maken er vaak een wandeling, velen zelfs dagelijks. Sinds vorig jaar wordt het aantal bezoekers niet meer geschat maar daadwerkelijk geteld. Dat blijken er verrassend veel te zijn: 1,9 miljoen en waarschijnlijk meer. Bij de vijftien toegangen tot het park staan palen met sensoren.

Ze reageren op passerende warmtebronnen. Dat kunnen individuele personen zijn maar ook groepjes mensen. Mensen die dicht bij elkaar lopen ziet de sensor als één warmtebron/bezoeker. Het aantal bezoekers ligt dus waarschijnlijk dik boven de 2 miljoen. De sensoren zitten zo hoog dat honden en kleine kinderen er onder door lopen en niet worden meegeteld.

De drukste maand in 2020 was augustus met ruim een kwart miljoen bezoekers. Het drukste weekend was dat van 8 en 9 augustus met ruim 25.000 bezoekers. Op zomerse topdagen is het rond 21u het drukste met veel jongeren op de weide voor de witte villa. Nogal wat van die jongeren bestellen dan maaltijden wat weer tot veel af-en-aan-gerij van scooters van maaltijdbezorgers leidt. De tellingen leveren kennis voor het beheer. Zo hoefden schoonmakers tot voor kort prullenbakken na 18u niet te legen met in de weekenden en late avonduren overvolle afvalbakken en rotzooi ernaast tot gevolg.

Inmiddels is het schoonmaakbeleid bijgesteld. De cijfers kunnen ook aanleiding zijn om het onderhoudsbudget te verhogen. De Vrienden van Sonsbeek dringen al jaren aan op verhoging van dit budget. De gemeente neemt er binnenkort een beslissing over. Bron: Bulletin Vrienden van Sonsbeek Voorjaar 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *