14 oktober | Proef met Milieubak in de wijk

In de week van 14-19 oktober start er een proef met het gratis inleveren van klein grofvuil en elektrische apparaten bij de Milieubak.

De ondergrondse containers bieden gemak aan de inwoners, want zij kunnen op elk gewenst moment het afval kwijt. Maar de omgeving van de ondergrondse container is ook vaak een broedplaats van (zwerf)afval. Het opruimen kost de gemeente veel geld.
Om de stad schoner te krijgen wil de gemeente bijplaatsingen bij een ondergrondse container voorkomen. Er wordt bekeken of het gratis aanbieden van klein grofvuil en elektrische apparaten in de wijk, afvaldumping naast de ondergrondse container voorkomt. Ook zijn dit waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten, dus jammer om dit bij het restafval te gooien. 

Proef met de Milieubak 

Inwoners kunnen kleine spullen die niet in de ondergrondse afvalcontainer horen of passen gratis inleveren bij de Milieubak. Dit zijn weer grondstoffen voor nieuwe producten. Richtlijn is dat inwoners het zelf kunnen dragen en het in een boodschappentas of boodschappenkratje past: 

  • Kleine elektrische apparaten met een stekker zoals een föhn of monitor
  • Klein grofvuil zoals wasrekje, rolgordijn, bezemsteel, tuinstoel
  • Piepschuim
  • Glas zoals een oude ovenschaal of bloemvaas
  • Frituurvet in een afgesloten fles
  • Batterijen en (spaar)lampen

Inleverpunt in de wijk

maandag 14 oktober
Lawick van Pabstraat, winkelgebied (14.00 – 16.00 uur)

Vervolg proef

Na de actieweek bekijken we of er een vervolg komt. Op dit moment kunnen inwoners al 6 keer per jaar gratis (klein)grofvuil naar het afvalbrengstation brengen. Het laten ophalen door SUEZ kost € 36,50 per m3. Arnhemmers met een GelrePas kunnen twee keer per jaar gratis hun grofvuil laten ophalen door SUEZ. Aanmelden kan via de www.afvalbalie.nl. Elektrische apparaten kunnen gratis naar 2Switch worden gebracht of opgehaald worden door 2Switch. Voor kleine elektrische apparaten, zoals een elektrische tandenborstel of broodrooster, staan in veel supermarkten en bouwmarkten een wecycle inzamelbox.