14 februari | Historische Herberg

De herbergiers van de Historische Herberg nodigen u van harte uit voor de Herberg van 14 februari. Het programma is als volgt:

  • De verboden liefde van Maria van Wassenaer – een Arnhemse Valentijnsgeschiedenis uit 1648
  • FaceBook Oud-Arnhem
  • Arnhem toen en nu
  • Jumboplaatjes ruilen

De verboden liefde van Maria van Wassenaer – een Arnhemse Valentijnsgeschiedenis uit 1648
Maria van Wassenaer was de dochter van de Eerste Edele van Holland. Zij werd verliefd op een knecht, probeerde met hem te vluchten, maar werd gepakt. Haar vader liet haar jarenlang opsluiten. Door toedoen van haar boze stiefzuster werd de donjon van Rosendael haar laatste gevangenis voordat zij naar Afrika zou worden verscheept. Een Arnhemse herbergier en twee Arnhemse dames van stand wisten dat snode plan te verhinderen. De rechtsstrijd die volgde eindigde in een bittere overwinning voor Maria en haar geliefde. Bert Koene vertelt het liefdesverhaal in geuren en kleuren. Schone zakdoeken meenemen!

FaceBook Oud-Arnhem
De FaceBook-pagina Oud-Arnhem bestaat inmiddels al meer dan zeven jaar en is een groot succes. Initiatiefnemer Peter Bloemendaal publiceert regelmatig oude foto’s van Arnhem en voorziet die van een schat aan informatie, die door de bezoekers van de pagina enthousiast wordt aangevuld. Tijdens de Historische Herberg zullen Geert Visser en Benno Landsheer, twee actieve bezoekers en bijdragers, samen met Peter Bloemendaal in een gecombineerde presentatie ieder drie foto’s laten zien, die hen het meest hebben aangesproken en waarom die foto’s zo in het oog sprongen.

Arnhem toen en nu
In een multimediale voorstelling laten communicatiedeskundige Rob van der Berg en fotograaf Gerth van Rooden zien wat er in Arnhem in de afgelopen eeuw – en vooral na de oorlog – allemaal is gesloopt, afgebroken en gebouwd, en hoe dat de stad van gedaante heeft doen veranderen. Basis van de voorstelling is de kalender Arnhem Toen en Nu, die zij voor 2020 hebben gepubliceerd en tijdens de Herberg met korting te koop zal zijn.

Jumboplaatjes ruilen
Spaart u Jumboplaatjes van historisch Arnhem, dan kunt u die tijdens de pauzes van de Herberg komen ruilen.

Zoals gebruikelijk zorgen de vrijwilligers van Molenplaats voor broodjes, soep en andere consumpties. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.
Wie iets te vragen of te melden heeft kan zich aan het begin van de Herberg melden voor 2 minuten spreektijd bij de Waard van Dienst Sjaak Boom.

Historische Herberg Arnhem
Molenplaats Sonsbeek, Zypendaalseweg 24a, 6814CL ARNHEM
026 4450660  *  www.molenplaatssonsbeek.nl  *  www.historischeherberg.nl