1 september | Natuurwerk op Koningsheide met IVN 

Ivn arnhem logoIVN Natuur-educatie Arnhem bestaat dit jaar 70 jaar en dat vieren we graag samen met de Arnhemmers. Met een aantal excursies en met een natuurwerkdag wil deze natuurvereniging iedereen kennis laten maken met het groen in en rondom onze stad. 

Op 1 september gaat IVN op de Koningsheide de opslag van dennen (de spontane wildgroei van jonge dennenbomen) verwijderen zodat het erosiedal zichtbaar blijft in het landschap. Het erosiedal is een historisch monument uit het Saalien, de één na laatste ijstijd. Het dal is uitgesleten door het smeltwater, toen het ijs aan het eind van deze ijstijd, 125.000 jaar geleden, begon te smelten.

De IVN-ers werken op zaterdag 1 september van 10.00 uur tot ongeveer 14.00 uur. Er is koffie en thee en rond 12.30 uur zijn er broodjes. Deelname is gratis. Als je mee wil doen dan kan je je hiervoor aanmelden via de website.
De natuurgidsen verzamelen op de parkeerplaats van IPC Groene Ruimte, Koningsweg 35, 6816 TG Arnhem, tegenover de weg naar Hoenderloo. 

Wil je meer weten over deze en andere IVN-activiteiten, kijk dan op ivn.nl/afdeling/arnhem.